Braşov: Cătălin Iosif ştie toate secretele electrocasnicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A încercat multe meserii. A fost blănar şi din copilărie a fost fascinat de meşterit. A fost şi vedetă locală, fiind pasionat de muzică.

Marea pasiune a lui Cătălin, electornica, s-a manifestat din şcoală. Părinţii lui erau exasperaţi de obiectele pe care copilul le aduna de peste tot, ca să le repare. „Aduceam aparatură defectă de la toţi colegii de clasă ca le-o repar. Pierdeam nopţi întregi pentru a le da de capăt. Mi-a plăcut de mic să-mi bag nasul peste tot. Tata mă certa mereu, iar mama era îngrijorată pentru sănătatea mea", îşi aminteşte Cătălin.

Om bun la toate

Pentru a-şi urma vocaţia, Cătălin s-a înscris la un alt profil de liceu decât îşi doreau părinţii lui. Primul job l-a avut la 15 ani. După ore, Cătălin „căsca gura" la blănăria din Predeal, până când l-a observat meşterul, care l-a inivitat să înveţe meserie.

 „Nu mi-a plăcut la uman. Am vrut ceva mai practic şi m-am transferat, fără ştirea părinţilor mei la un profil mecanic. Am devenit blănar la numai 15 ani, din întâmplare", spune Cătălin. Cinci ani a lucrat Cătălin la blănărie.

Pe lângă activitatea propriu-zisă, marochinărie, confecţionat haine şi căciuli de blană naturală, Cătălin era şi omul bun la toate. El era cel care intervenea atunci când o maşină de cusut nu funcţiona.

Talentat la muzică

În timp ce muncea, Cătălin şi-a dezvoltat o altă calitate: vocea frumoasă pe care o moştenise. Aşa a început cea mai fumoasă perioadă din viaţa lui. A fost în formaţia liceului, a învăţat să cânte singur la chitară şi a început să cânte muzică folk.  „Fugeam de la muncă pentru a ajunge la repetiţii. Era senzaţional pe scenă. Tata îmi spune că în loc să învăţ meserie, stau să o lălăi pe scenă, dar tot el mi-a luat prima chitară", îşi aminteşte Cătălin.

În 1989, a venit la Braşov unde a lucrat, pe rând ca lăcătuş mecanic la Modarom şi în acelaşi timp instalator la asociaţia de proprietari unde locuia în chirie, la Universul SRL ca mecanic şi şef de secţie la o croitorie.

Am stat foarte multe prin chirie. Când nu a mai mers cu croitoria, m-am reprofilat. Am trecut la reparat maşini de spălat, frigidere, tot ce ţine de electrocasnice. Îmi plăcea la nebunie ce făceam",  spune Cătălin.  

Acum, lucrează într-o fimă specializată în montare de reţele de orice tip şi în repararea copiatoarelor. S-a adaptat la noua tehnologie uşor, chiar dacă la început i-a fost teamă, pentru că nu putea controla lucrurile. „A trebuit să învăţ foarte multe lucruri noi pentru mine. Mi-a fost teamă de nou, dar m-am adaptat repede pentru că îmi place ceea ce fac", a încheiat Cătălin.

Întrebări şi răspunsuri:

Care sunt principiile după care te ghidezi în viaţă?

Întotdeauna mi-am respectat munca. Sunt un om sincer şi direct, chiar dacă asta mă poate afecta. Am încercat întotdeauna să lupt pentru a trăi mai bine şi pot spune că nu mi-a lipsit niciodată nimic.

Sunt mai bune elctrocanicele din ziua de azi?

Sunt mult mai bune şi mult mai ieftine. De aceea, oamenii preferă să le arunce şi să-şi cumpere altele. Acum, şi mâna de lucru este mult mai ieftină. Sunt forte nostalgic după vremurile trecute. Acum nu mai apreciază nimeni ce faci cu adevărat, ci cât de repede şi ieftin faci.

Ce-i place:

„Muzica rămâne marea mea pasiune. În rest, nu am timp de nimic. Toată viaţa mea se rezumă la muncă, pe care o respect foarte mult. Fă să par lăudăros, pot spune că sunt cel mai ordonat la muncă. Sunt foarte corect şi am rapoarte de lucru de la fiecare client", spune Cătălin.

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac minciuna şi oamenii perverşi. Prefer să spun adevărul în faţă, chiar dacă, uneori, doare", spune electronistul.

Profil:

Născut. 1 august 1967, Braşov

Studii. Liceul pentru Agricultură „Ţara Bârsei"

Familie. Căsătorit, două fetiţe.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite