Cărţi vii, la Biblioteca Judeţeană din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul incepe ast[zi, de la ora 10.00, foto: ads
Evenimentul incepe ast[zi, de la ora 10.00, foto: ads

În acest weekend, oamenii vor lua locul cărţilor de împrumut de la Biblioteca Judeţeană din Braşov. Psihoterapeuţi, astrologi, vegetarieni, romi, tineri instituţionalizaţi, persoane cu dizabilităţi, sportivi sau voluntari vă vor lăsa să-i „citiţi", timp de 30 de minute. Lecturile umane au loc între orele 10.00-16.00.

Cărţile vii sunt oameni din grupuri care se confruntă, sau se pot confrunta cu prejudecăţi sau stereotipuri de gen, vârstă, etnie, rasă sau religie şi care ar putea fi victime ale discriminării, excluderii sociale, sau pot fi oameni cu poveşti care ar da cititorului o experienţă unică de învăţare în domeniul diversităţii şi al interculturalităţii", a declarat Roxana Oprica, coordonatorul proiectului.

Biblioteca Vie este un proiect care îşi propune să promoveze respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni, pentru a eroda diferenţele care dau tendinţa de a-i eticheta, discrimina şi exclude pe ceilalţi.

Proiectul este iniţiat de Asociaţia SCUT Braşov, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite