Braşov: Carmen Gabriela Filip face torturi personalizate pentru orice ocazie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen îşi încântă prietenii cu torturi delicioase
Carmen îşi încântă prietenii cu torturi delicioase

Tânăra îşi încântă prietenii la diverse aniversări cu cadouri dulci şi se poate lăuda că până acum a făcut aproape 100 de „torturi cu poveste".

Carmen Filip este îndrăgostită de prăjituri. „Pentru că îmi plac foarte mult dulciurile, am ales să mi le fac singură, acasă. Atunci când aveam 15 ani am participat la un concurs organizat de  un club montan, unde am câştigat premiul pentru cele mai bune dulciuri. Recunosc că acest lucru m-a ambiţionat şi de atunci, la fiecare aniversare, mi-am făcut singură tortul şi prăjiturile", mărturiseşte tânăra.

Braşov:

„Mica afacere" pentru cunoscuţi a început-o acum un an când prietenii şi celelalte cunoştiinţe i-au cerut să facă torturi pentru diverse ocazii. „Prima dată am făcut un tort pentru şeful meu care mi-a sugerat apoi sa-mi deschid o mică afacere. Treptat am ajuns să fac şi torturi mai năstruşnice, în formă de bust de femeie. Cred că până acum am făcut aproximativ 100 de torturi pentru diverse persoane şi ocazii", a spus Carmen.

Diverse forme şi culori

Cu trecerea timpului, Carmen „s-a specializat", iar acum se poate lăuda cu torturile în formă de camion, de creastă montană, de inimă, de telefon sau tortul care imită harta României. În plus, de Valentines Day tânăra a făcut torturi cu afrodisiace pentru îndrăgostiţi, în formă de trandafir, de cutie de cadouri cu fundiţă, pe care le-a învelit în marţipan.

image

„Mai nou mă axez pe torturile naturiste, astfel că torturile mele conţin ingrediente sănătoase. Folosesc făină graham, zahăr invertit, ouă, iar cremele sunt făcute din smântână, cacao, lapte. Deasupra torturilor torn, în general, glazură făcută din cacao bio şi la sfârşit îl ornez. Torturile mele sunt naturale, gustoase şi sănătoase. Câteodată fac şi prăjituri delicioase, preferatele mele fiind coşuleţele din zahăr ars umplute cu cremă de frişcă, smântână şi fructe", a mai spus Carmen.

Braşov

„Torturi cu poveste"

Toate torturile pe care le face Carmen au o poveste. „Fiecare începe de la o idee, apoi ea se extinde, intervine momentul preparării şi mai apoi rezultatul final şi reacţia celorlalţi", declară tânăra. Cel mai mare tort pe care l-a făcut până acum a fost de cinci kilograme şi a reprezentat o adevărată surpriză pentru o persoană dragă din viaţa ei.

Cea mai mare dorinţă a tinerei este aceea de a ajunge să împărtăşească celorlalţi reţete de dulciuri sănătoase. „Vreau să îmi fac propriile reţete pentru ca lumea să mănănce mai sănătos şi să ducă o viaţă mai bună. În plus vreau să se îndulcească la cele mai important momente din viaţă", mai susţine Carmen.

Braşov:

Profil

NĂSCUTĂ: 24 august 1985, Braşov

FAMILIE: părinţi, un frate

STUDII: Facultatea de Geografie „Spiru Haret", Bucureşti

Întrebări şi răspunsuri

Care este tortul care îşi place cel mai mult?

Preferatul meu rămâne torul care imită harta României. Eu zic că mi-a ieşit foarte bine. Pentru a imita cât mai bine originalul, în afară de formă, am lucrat mult şi la decor. Pe deasupra am pus nucă de cocos în cele trei culori ale drapelului.

Ce intenţionezi să faci pe viitor?

Îmi doresc foarte mult să fac o şcoală de cofetari şi să mă specializez în Elveţia. Mai apoi, mi-ar plăcea să ajung să-mi deschid propriul laborator de prăjituri.

Ce-i place:

„Îmi place să merg pe munte la sfârşitul săptămânii. De asemenea îmi place muzica, dansul şi limbile străine. De curând m-am apucat de limba japoneză tocmai din dorinţa de a învăţa mai multe", spune tânăra.

Ce nu-i place:

„Nu-mi place căldura aceea sufocantă de vară, să merg la cumpărături şi oamenii fără maniere. Prefer să nu lucrez cu clienţii care anulează comenzile pe ultima sută de metri", a mai spus Carmen.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite