Braşov: Carmela Dragomir face toate prăjiturile pentru Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia a adus ciocolata belgiană şi la Braşov şi a câştigat aurul la toate concursurile de produse de cofetărie, la care a participat în România.

Pasiunea pentru produsele de cofetărie a dobândit-o de la bunica ei, care pregătea toate prăjiturile pentru evenimentele ce se petreceau în satul prahovean în care locuia.

Îi plăcea să îşi ajute buinica în bucătărie, iar în clasa a V a a făcut şi prima prăjitură de una singură. Se numea „limbi de pisică", se turna în forme de bronz şi era specifică locului.  „Este ciudat că nu am greşit niciodată cu nimic în privinţa prăjiturilor. Pe ce am pus mâna mi-a ieşit foarte bine. Întotdeauna am simţit o atracţie foarte mare să fac dulciuri", povesteşte Carmela.

Iniţial nu a făcut din pasiunea ei o meserie. Asta, până când patronul la care lucra, Mihai Anastasescu, aflat pe locul 150 în topul celor mai bogaţi oameni ai ţării, s-a hotărât să deschidă un laborator de cofetărie, inspirat fiind de dulciurile Carmelei. „Lucram ca vânzătoare şi la fiecare eveniment din familia lui eu îi pregăteam dulciuri şi torturi. De fiecare dată altceva. El a văzut că nu mai găseşte nicăieri ce îi pregătesc eu şi s-a hotărât să îşi înfiinţeze un laborator de produse de cofetărie la care m-a pus şefă ", mai adaugă ea.  

Acesta a fost începutul unei cariere de succes pentru Carmela Dragomir. După numai un an a cumpărat de la patronul ei laboratorul şi a continuat afacerea care i-a adus un succes fulminant. „În 1994 - 1995 am început să fac şi primele calificări în domeniu, iar  în 1996 am intrat în această afacere împreună cu încă un asociat. A urmat un drum lung de calificări. În Germania am făcut un curs de specializare prin care ne învăţau să lucrăm totul manual nu industrial, ceea ce înseamnă şi mai sănătos. La noi se lucra cu surogat de ciocolată, ceea ce înseamnă margarină, grăsimi vegetale, zahăr şi pudră de cacao. Eu am vrut să fac ceea ce fac şi belgienii şi am adus în România  ciocolata reală, făcută cu unt şi cacao. Cu aceasta am făurit produse noi pe piaţa românească" spune femeia.  

Dacă în urmă cu 15 ani avea doar trei angajaţi, acum numărul lor a trecut de 100. Cu toate că are un singur laborator, Carmela Dragomir are deschise şase cofetării în ţară. Din primăvară a intrat şi pe piaţa braşoveană cu un punct de lucru aflat în zona Sanitas.

Câteva dintre vedetele autohtone care i-au devenit cliente fidele sunt Roberta Anastase, Andreea Marin şi Gabriel Dorobanţu. Produsele pregătite de Carmela împreună cu angajaţii sunt apreciate şi de guvernanţi. Tocmai de aceea, ea pregăteşte dulciurile pentru toate evenimentele de la Cotroceni. „Anul acesta am pregătit şi tortul de nuntă, în formă de sferă, al creatoarei Seli cu soţul ei Robert. A fost declarată cea mai scumpă nuntă făcută vreodată în România pentru că a costat câteva milioane de euro", mai adaugă Carmela. 

Întrebări şi răspunsuri

În ce constă secretul succesului?

În faptul că ce alţii refuză, eu trebuie să accept. Orice este greu de făcut, pentru mine reprezintă o provocare. Întotdeauna mi-a plăcut să fac ceva mai excentric şi, prin acest lucru, am câştigat şi multe concursuri în străinătate.

Ce prăjituri se realizează cel mai greu?

Torturile în formă de sferă, pe mai multe etaje. Aşa am făcut pentru cea mai scumpă nuntă din România.

Mai lucraţi sau doar supravegheaţi?

Cel mai mult  stau în laborator. Aceasta este viaţa mea. Acum mă ajută cu sfaturi şi fiica mea, care este la Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, la Universitarea „Transilvania". 

Ce-i place

„Cel mai mult îmi place să lucrez în laborator, la produsele noastre şi să ofer ajutorul meu cuiva care mi-l cere. Îmi place foarte mult să conduc. Când am făcut şcoala de şoferi am realizat că aşa mă relaxez cel mai bine. Ador şi să îmi văd fiica fericită".

Ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii puturoşi. Nu suport să pierd timpul. Fiecare moment este foarte preţios pentru mine. Trebuie să realizez cât mai multe într-o zi. Nu îmi place când sunt întrebată de străini dacă în România este sigur. Eu sunt o patrioată".

PROFIL

Născută: 12.04.1968, Câmpina

Studii: Liceul Nicolae Grigorescu, Câmpina

Familie: căsătorită, o fată

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite