Braşov: Cariera militară, o oportunitate pe vreme de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii admişi nu vor plăti taxe de  şcolarizare  şi vor avea un loc de muncă asigurat. Liceenii care visează la o carieră militară au acum posibilitatea să se înscrie la examenele de admitere la unităţile de învăţământ din toată ţara.

Dacă  vă visaţi  jandarm trebuie să ştiţi că aveţi la dispoziţie mai multe variante de şcolarizare. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" din Capitală are 104 locuri, dintre care cinci pentru romi, la specializarea ordine şi siguranţă public. Cursurile sunt de zi şi au o durată de trei ani.

Aceeaşi specializare poate fi aleasă şi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica", din Drăgăşani, unde aveţi şi mai multe şanse, fiind disponibile 159 de locuri.  Cursurile  durează doi ani.

O ofertă similară este disponibilă la Fălticeni, la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş", unde sunt 150 de locuri care aşteaptă să fie ocupate. „Braşovenii se pot înscrie la una dintre unităţile de învăţământ din ţară, dar au posibilitatea de a obţine un loc de muncă în Braşov sau în orcare alt oraş", a spus Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Braşov.

Oferte aproape de Braşov

Dacă vă doriţi să fiţi mai aproape de casă, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu, vă aşteaptă cu oferte de management economic-financiar, managementul organizaţiei sau administraţie publică, unde sunt disponibile, în total, 19 locuri.

Tinerii cu înclinaţii spre aviaţie, pot studia la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă" din Braşov, pe cele 20 de locuri pentru managementul în aviaţie şi managementul traficului aerian. Mai puteţi opta pentru Academia Tehnică Militară, Institutul Medico-Militar şi Şcoala Militară de Maeştrii Militari şi Subofiţeri Piteşti.

Condiţii la recrutare

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii recrutaţi trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi apţi medical, fizic şi psihic şi vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2010. Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul Inspectoratului de Jandarmi din Braşov sau de pe www. isujbv. ro. 

Probe de admitere

Admiterea începe cu probele eliminatorii. Vor fi teste psihologice şi medicale, dar şi o probă de sport.  Dacă treceţi cu brio de aceste examene, trebuie să faceţi dovada cunoştinţelor de limbă română, limbă străină şi istoria românilor.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite