Braşov: Capitala Verde a României s-a cam prăfuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovul se află printre oraşele care au depăşit de mai multe ori valoarea limitei zilnice a microparticulelor de pulberi în aerul respirat.

Cele mai multe depăşiri au fost în anul 2009, când valoarea limitei zilnice a fost depăşită de 72 de ori într-un singur an. Înregistrările s-au făcut la staţia de monitorizare a calităţii aerului de pe Bulevardul Gării.

În 2010 trendul este descrescător. Ne încardăm în limita maximă admisă de 35 de depăşiri pe an, dar luptăm pentru menţinerea acestor valori, pentru că pot fi foarte uşor depăşite", a spus Magdalena Gibicz, şeful serviciului de monitorizare din cadul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov.

Braşovul este printre puţinele oraşe din ţară care au un plan de reducere a poluării aerului cu toate că, a avut şi depăşiri ale valorilor impuse de Uniunea Europeană. De altfel, calitatea aerului este îndoielnică şi în alte 14 oraşe ale României, dar în cazul Braşovului este cu atât mai grav cu cât anul acesta a fost declarat „Capitala verde a României".

Într-o săptămână, aştept un raport din toate judeţele cu probleme, dar şi o serie de măsuri pentru justificarea argumentelor pentru care nu au fost îndeplinite termenele acestora", a spus Laszlo Borbely, ministrul Mediului.

Printre măsurile impuse de UE pentru îmbunătăţirea calităţii aerului se numără şi interzicerea circulaţiei în centrele oraşelor, spălarea şi amenajarea de spaţii verzi. Reprezentanţii UE ne vor controla în luna iunie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite