Braşov: Sportul naţional al românilor, practicat în sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul a găzduit cea de-a doua ediţie a CN de oină în sală
Braşovul a găzduit cea de-a doua ediţie a CN de oină în sală

Cea de-a doua ediţie a Campionatului Naţional de Oină în sală, dedicată seniorilor, a avut loc astăzi, în Sala Sporturilor D.P. Colibaşi din Braşov.

Turul Campionatului Naţional a avut loc în aprilie, la Constanţa, iar returul s-a desfăşurat la Braşov. La startul competiţiei s-au aliniat cinci formaţii: Frontiera Tomis Constanţa, Straja Bucureşti, Biruinţa Gherăieşti (judeţul Neamţ), Spicul Horia (judeţul Constanţa) şi Verona Mare (judeţul Botoşani).

În finala competiţiei, Frontiera Tomis Constanţa a învins, cu 12-10, pe Biruinţa Gherăieşti, echipa din Constanţa fiind noua campioană la oină în sală, având cinci puncte în faţa echipei din Gherăieşti.

Întrucât sezonul de iarnă este mort pentru oina pe teren mare, am decis să organizăm această competiţie în sală. Am avut un real succes la prima ediţie din 2008 şi am hotărât să repetăm evenimentul.

Din păcate, datorită lipsei de mediatizare, deşi este sportul tradiţional românesc, oina riscă să dispară din sportul românesc", a declarat preşedintele Federaţiei Române de oină, Nicolae Dobre.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite