Braşov: Campanie caritabilă, pentru japonezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Musashino a iniţiat o campanie de ajutorare a sinistraţilor. Braşovenii se pot implica în campania „Alături de prietenii japonezi" donând bani sau oferind cazare pentru sinistraţi.

Braşovenii pot lua contact cu membri Asociaţiei Musashino şi la Târgul Internaţional de Carte, unde vor avea loc ateliere de origami, adica modelarea hârtiei, benzi desenate şi onigiri, turtiţe din orez cu specific japonez.

De altfel, braşovenii s-au grăbit deja să sară în ajutorul japonezilor loviţi de cutremur. Cei mai mulţi au ales să facă donaţii în bani la sediul Asociaţiei Musashino, dar, spre surprinderea multora, cinci braşoveni s-au oferit să găzduiască o familie de japonezi cu copii, în cazul în care doresc să se refugieze.

Câţiva braşoveni s-au oferit să-i găzduiască pe japonezi, dar ei au refuzat elegant, deocamdată. Se ştie, de altfel, că sunt nişte persoane demne, orgolioase, nu cred că vor veni în România", a declarat Georgiana Baraboi directorul Centrului Cultural Musashino.

Asociaţia oraganizează şi un târg caritabil cu vânzare. „Am deschis deja un punct de colectare la sediul asociaţiei şi ne bucurăm de reacţiile pozitive din partea comunităţii. Campania va continua şi la Târgul Internaţional de Carte, unde vom avea un stand de origami, cărţi, felicitări de Paşte, semne de carte şi alte obiecte din cultura japoneză", a declarat Georgiana Baraboi,

Braşovenii care doresc să doneze sume de bani o pot face în contul BCR, RO 27 RNCB 0059 0085 8299 0001.

Prietenie de un deceniu

Între braşoveni şi japonezi, în special cei din oraşul Musashino, există o relaţie de colaborare şi de prietenie de peste 10 ani, datorită Asociaţiei Musashino, care a reuşit să fie o punte de legătură între cele două culturi.

De-a lungul anilor, prin intermediul Asociaţiei Musashino, s-au făcut mai multe donaţii la Spitalul de Copii, Maternitate, Orfelinate, de către Project Hope Japan, Soroptimist precum şi alte organizaţii din Japonia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite