Braşov: Câinii de rasă scapă de taxe la bugetul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste numai câteva luni, braşovenii ar putea fi obligaţi să plătească o taxă în cazul în care nu-şi sterilizează şi microcipează câinii.

Autorităţile braşovene poartă discuţii cu Asociaţiile de Protecţie a Animalelor din Germania pentru a implementa şi în oraşul de sub Tâmpa o lege care să îi oblige pe stăpânii de animale să îşi sterilizeze şi microcipeze prietenii necuvântători.

Persoanele care nu vor dori să facă acest lucru vor fi nevoite să plătească  la bugetul local o taxă anuală. „Aşteptăm de la partea germană legislaţia pentru a o putea armoniza cu realitatea de la noi. Nu ne referim decât la câinii metişi, nu la cei de rasă, de care stăpânul cu siguranţă vor avea mult mai multă grijă şi le vor găsi foarte uşor stăpâni puilor. Puii metişilor ajung însă pe străzi în cea mai mare parte, pentru că stăpânilor le e milă să îi omoare şi nici nu fac nimic pentru ca animelele lor să nu se mai înmulţească", spune Flavius Bărbulescu, şef Serviciul Public pentru Gospodărire a Animalelor (SPGA).

Înainte de a fi pus în aplicare, proiectul trebuie să treacă prin mâinile consilierilor locali. Nici dacă va trece de aceştia, nu va fi imediat pus în aplicare de autorităţi. „O perioadă, după ce va fi votat, nu vom da amenzi, ci vom face campanii de informare împreună cu Asociaţia Milioane de Prieteni. Celor care nu îşi permit operaţia sau drumul până la noi, vom merge noi şi vom lua câinele, vom face operaţia de rigoare, îl vom microcipa şi îl vom duce înapoi", mai explică Flavius Bărbulescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite