Bulinele care ne indică alimentele sănătoase, la un pas de legiferare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul bulinelor menite să ne avertizeze cu privire la alimentele mai puţin sănătoase a primit în Senat, 54 de voturi pentru, 42 împotrivă şi trei abţineri.

Proiectul de lege stabileşte ca etichetarea produselor alimentare să se facă prin intermediul unor buline colorate, cu diametrul de 1,5 centimetri, în funcţie de nocivitatea şi numărul E-urilor pe care le conţin.

Dacă proiectul va trece şi de Camera Deputaţilor, produsele alimentare sănătoase vor avea o bulină verde, cele care trebuie consummate cu moderaţie vor avea o bulină portocalie, iar cele care conţin aditivi alimentari periculoşi pentru sănătate vor avea bulină roşie.

Senatorul braşovean Florian Staicu, iniţiatorul proiectului, doreşte să promoveze alimentaţia sănătoasă, fiind îngrijorat de statisticile care indică o creştere alarmantă a numărului de persoane diagnosticate cu cancer şi alergii din cauza consumului de aditivi alimentari. „Este foarte important ca lumea să fie informată, să ştie ce mănâncă. Actualul sistem de etichetare nu este pe înţelesul tuturor, aditivii alimentari nefiind cunoscuţi. Consider că e foarte bine să existe un sistem suplimentar de etichetare, care să fie înţeles de populaţie, indiferent de nivelul de pregătire", a declarat senatorul Staicu Florian.

Dacă proiectul va trece de toate forurile decizionale, are şanse să fie pus în aplicare în două-trei luni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite