Bulinele care ne indică alimentele sănătoase, la un pas de legiferare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de lege privind etichetarea produselor alimentare prin intermediul bulinelor colorate, în funcţie de aditivii alimentari pe care îi conţin, al cărui iniţiator este senatorul braşovean Florian Staicu, a trecut de Comisia Economică din Senat.

Senatorul braşovean a subliniat că cetăţenii vor fi beneficiarii acestui demers, care are ca scop promovarea unei alimentaţii sănătoase în rândul românilor. „A fost o luptă foarte grea. După ore întregi de dezbateri, în care s-au purtat discuţii aprinse între membrii comisiei, reprezentanţii patronatelor şi medici specialişti în domeniu, iniţiativa legislativă a obţinut raport de admitere, cu o majoritate largă de voturi", a declarat senatorul Staicu Florian.

Proiectul de lege care stabileşte ca etichetarea produselor alimentare să se facă prin intermediul bulinelor colorate, în funcţie de nocivitatea şi numărul E-urilor pe care le conţin prevede ca produsele alimentare sănătoase să aibă bulină verde, cele care trebuie consummate cu moderaţie vor avea o bulină portocalie, iar cele care conţin aditivi alimentari periculoşi pentru sănătate vor avea bulină roşie.

Cei care vor să susţină un sistem de etichetare pe înţelesul tuturor, pot face acest lucru on-line, pe platforma www.staicuflorian.ro/petitie/

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite