Brazii de Crăciun se vor vinde în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazii vor putea fi cumpăraţi la preţuirle de anul trecut, foto: ADS
Brazii vor putea fi cumpăraţi la preţuirle de anul trecut, foto: ADS

Preţurile brazilor de la stat nu vor depăşi 30 de lei. Noutatea este că ei vor putea fi găsiţi doar la Ocoalele Silvice şi în Piaţa Sfatului.

Braşovenii vor putea achiziţiona brăduţi şi coroniţe de brad la preţuri de criză. Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt va tăia 1.000 de brazi pentru Crăciunul de anul acesta.

Brazii vor proveni din culturi specializate şi de pe culoarele electrice, pe care oricum suntem obligaţi să-i tăiem. Ne-am propus să vindem brazii în Piaţa Sfatului, lângă bradul de Crăciun. Vom îmbunătăţi oferta şi cu coroniţe de Crăciun", a declarat Dan Olteanu, directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

În schimb, Direcţia Silvică şi-a propus să taie doar 240 de brazi, dar nu din fondul forestier, ci doar din pepiniere şi de sub liniile de înaltă tensiune.

Ne-am propus să menţinem preţurile de anul trecut. Vom propune spre aprobare preţul de 15 lei de brad, iar în cazul brazilor mai înalţi de 2,5 metri, 30 de lei. În cazul comenzilor speciale, pentru brazi mai înalţi, preţurile vor fi fixate ulterior", a spus Adrian Apostu, şeful Direcţiei Silvice Braşov.

Cu ochii pe hoţii de brazi

Ca în fiecare an, pentru prevenirea traficului cu brazi de Crăciun, vor fi încheiate protocoale cu poliţia, jandarmeria şi alte structuri de control, pentru prevenirea furturilor şi tăierilor necontrolate de brazi. Pădurarii vor face echipe mixte cu jandarmii şi poliţiştii, iar brazi confiscaţi vor fi scoşi la vânzare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite