Braşov: Braşovul, lăsat de Guvern o săptămână fără prefect şi subprefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre Ion Gonţea, respectiv Emil Niţă. Acestora le-a expirat mandatul pe 31 decembrie 2009 şi nu le-a mai fost prelungit. În consecinţă, Braşovul a funcţionat până azi fără prefectul şi subprefect. Dacă primul a primit o hârtie la mână prin care îşi poate exercita atribuţiile, în cazul lui Emil Niţă acest lucru nu s-a întâmplat.

Emil Niţă spune că s-a comis o ilegalitate întrucât atât el cât şi Ion Gonţea au ocupat aceste funcţii interimar, pe o perioadă de 6 luni, după care li s-a prelungit mandatul cu încă trei luni. În acest timp, conform legii, trebuia să se organizeze concurs pentru ocuparea funcţiilor respective, lucru care s-a şi întâmplat. „Atât eu cât şi Ion Gonţea am luat concursul. În loc să fim numiţi oficial pe post, pe lângă lege ni s-a mai dat un interimat, care a expirat la data de 31 decembrie 2009", a precizat Emil Niţă.

Prefect şi subprefect cu mandate expirate

Cum mandatele nu au fost prelungite, de la 1 ianuarie şi până azi Braşovul a funcţionat, teoretic, fără prefect şi subprefect. Numai că tot astăzi, potrivit lui Emil Niţă, prefectul a primit o hârtie la mână din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici prin care îşi poate exrcita atribuţiile. În cazul lui Niţă acest lucru nu s-a întâmplat, „dar mi s-a spus să mă prezint mâine la ora 08.30 pentru discuţii", a precizat acesta.

În astfel de situaţii, potrivit legii, ca înalt funcţionar public lui Emil Niţă ar trebui să i se ofere un alt post, cum a fost şi cazul fostei prefect Adriana Donţu.     

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite