Braşovenii nu se simt în siguranţă pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu trece o zi fără ca un braşovean să fie buzunărit sau să se trezească cu maşina sau casa prădate. Un sondaj de opinie a arătat că oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că, pe domeniul public, sunt prea puţini poliţişti comunitari.

Numărul redus de patrule stradale de poliţişti comunitari este una dintre nemulţumirile cele mai mari ale braşovenilor. Concluzia a fost relevată de un sondaj de opinie realizat de Institutul de Politici Publice (IPP), prezentat recent şi consilierilor locali.

Sondajul a fost finanţat din fonduri europene şi a arătat că braşovenii nu se simt în siguranţă în orasul în care trăiesc. Institutul de Politici Publice le-a prezentat consilierilor locali concluziile documentului. Cotidianul „Adevărul de Seară" a solicitat textul integral al sondajului, pentru a informa braşovenii cu privire la problemele principale existente la nivelul municipiului, dar s-a izbit de refuzul reprezentanţilor Primăriei care nu au dorit să facă public sondajul.

Cotidianul nostru va face o cerere în baza legii privind accesul liber la informaţii, iar dacă nu vom primi informaţiile solicitate, în termenul legal de 30 de zile, vom cere aceste date apelând la instanţă. 

Documentul cuprinde mai multe concluzii, deloc măgulitoare la adresa administraţiei locale, motiv pentru care cotidianul nostru va începe o campanie în care va prezenta „Topul nemulţumirilor braşovenilor".

Prea puţini poliţişti

image

Potrivit  IPP, „în privinţa numărului de poliţişti comunitari, la sfârşitul anului 2008 Braşovul se situa mult sub media naţională, cu doar 1,03 poliţişti la mia de locuitori, deşi volumul de activitate al poliţiştilor braşoveni era mult mai mare decât media naţională, cu o valoare de medie de 16,38 de sancţiuni aplicate de un poliţist comunitar. Această nevoie este resimţită şi la nivelul populaţiei, multe dintre răspunsuri indicând faptul că cetăţenii simt că sunt insuficiente patrulele stradale ale Poliţiei Comunitare".

image

„Cred că sunt prea puţini poliţişti, mai ales seara şi pe străzile lăturalnice", este de părere braşoveanca Maria Săpunaru.

Mai grav este că, în ultima perioadă, numărul poliţiştilor comunitari a scăzut şi mai mult, fiind operate numeroase concedieri.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ne-a spus că „studiul arată că poliştii comunitari sunt mai puţini, însă mai eficienţi şi vrem să se păstreze această stare de lucruri. După adoptarea Legii Poliţiei Locale, care va da mai multe atribuţii poliştilor, vom vedea dacă este necesară suplimentarea numărului de agenţi".

„Poliţiştii comunitari sunt într-un număr insuficient: nu îi văd pe străzi", s-a plâns studentul Adrian Bota.

image

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite