Braşov: Braşovenii de pe străzile lăturalnice aşteaptă... topirea zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe strada Varişte zăpada le-a dat de lucru atât şoferilor, cât şi pietonilor
Pe strada Varişte zăpada le-a dat de lucru atât şoferilor, cât şi pietonilor

Chiar dacă plătesc aceleaşi taxe, nu toţi braşovenii au „privilegiul" de a avea străzile deszăpezite, mai ales dacă au neşansa de a sta într-o zonă mai puţin lipsită de importanţă.Edilii susţin că, în această dimineaţă, 36 de utilaje au ieşit pe străzi.

Dacă în buricul târgului, chiar şi trotuarele se deszăpezesc, situaţia din cartiere este cu totul diferită. În zona Şchei, chiar dacă majoritatea stăzilor sunt în pantă, ele sunt curăţate de zăpadă, preferenţial, în funcţie de „importanţă", chiar dacă toţi locuitorii de acolo plătesc aceleaşi taxe şi impozite.

Ceilalţi trebuie să aştepte câteva zile bune ori ca zăpada să se topească de la sine, ori pentru ca utilajele celor de la deszăpezire să ajungă şi în faţa blocului lor. Situaţia a fost asemănătoare şi în zona Griviţei, unde oamenii s-au plâns că nu au văzut niciun fel de utilaj. Cititorii ne-au sesizat la redacţie că astfel de situaţii au putut fi întâlnite şi pe străzile Castelului, Borzeşti, Emil Racoviţă, Freziei sau Lămâiţei.

30 de utilaje, azi-noapte

Chiar dacă prima ninsoare mai serioasă a căzut marţi dimineaţă, după cum au precizat reprezentanţii municipalităţii, pe străzile lăturalnice s-a intervenit abia azi-noapte. „Am avut 30 de maşini pe străzi şi au intervenit şi în cartiere, fiindcă vremea a permis. Nu ştiu dacă au fost deszăpezite chiar toate străzile", a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Verificări la sânge?

Acesta ne-a mai spus că în jurul orelor 9.00, când a început din nou să ningă, utilajele s-au reorientat spre străzile principale, iar numărul lor a fost suplimentat cu încă şase.„Noi vom verifica la sânge cum s-a efectuat deszăpezirea, fiindcă avem tot interesul să nu plătim bani mulţi firmelor de deszăpezire, ţinând cont că trecem printr-o perioadă de criză", a promis Sorin Toarcea.

Pe strada Varişte zăpada le-a dat de lucru atât şoferilor, cât şi pietonilor

Totuşi, cele două firme de deszăpezire au pus la dispoziţia braşovenilor două numere de telefon pentru a sesiza eventualele blocaje create de zăpadă,   0268.416.495, Vectra, şi 0268.311.310, Eurostrada.

Eurostrada se ocupă de deszăpezirea cartierelor Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona strada Hărmanului - Bulevardul Garii - 13 Decembrie şi tronsonul II al ocolitoarei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite