Braşov: Bowling-ul a devenit un hobby la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi tineri aleg să-şi petreacă timpul liber în sălile de bowling, Foto: Stelian Grăjdan
Tot mai mulţi tineri aleg să-şi petreacă timpul liber în sălile de bowling, Foto: Stelian Grăjdan

Cluburile care deţin şi săli de jocuri reuşesc să îşi păstreze clientela şi pe timp de criză. În weekend sau în cursul săptămânii, sălile sunt pline de oameni de toate vârstele, amatori de distracţie şi relaxare.

În clubul Dash, de la My Place, există trei piste de bowling care sunt luate cu asalt în fiecare seară. Preţurile diferă în funcţie de zilele săptămânii şi de orele la care este planificat jocul. De luni până joi, amatorii de distracţie trebuie să plătească 40 de lei pe oră, până la 17.00, şi 45 de lei, după această oră. Preţul creşte cu 10 lei, pe oră, în weekend. La clubul Dashse poate juca şi ping-pong, darts, snooker sau biliard. O oră de joc costă între 12 şi 20 de lei.

„La noi există patru jocuri diferite, însă de departe cel mai căutat este bowling-ul. La acest joc se înscriu oameni de toate vârstele, din toate clasele sociale. În weekend, când clubul este foarte aglomerat, este bătaie pe pistele de bowling. Clienţii noştri ştiu că trebuie să îşi facă rezervări ca să poată juca", a spus Raul Vulpoi, reprezentantul clubului Dash din Braşov.

Tequila Bowling este un alt club preferat de braşoveni. Proprietarii localului oferă aici reduceri pentru elevi şi studenţi. O persoană poate juca o oră de bowling cu 8 lei de persoană, până la 18.00, sau 10 lei de persoană, seara. Preţurile pentru elevi şi studenţi sunt la jumătate.

Joc bun pentru psihic

Pshihologii spun că mărirea numărului de jucători de bowling este cauzată şi de criza financiară. „Acest sport este unul de echipă. Aduce deci oamenii împreună şi este benefic pentru psihic. Performanţa realizată în faţa cunoscuţilor aduce recunoaştere şi chiar un anumit statut social. Dacă la muncă sau în familie, o persoană este supusă criticilor şi chiar penalizărilor, jocul compensează pierderea suferită afectiv. Este un antidot pentru stres şi insatisfacţie", a explicat psihoterapeutul Marian Peter.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite