Braşov: Blanka Sϋtő transpune lumea în fotografii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artista îi invită pe braşoveni să o cunoască prin intermediul expoziţiei sale, „Prietena mea... şi cu mine", care va fi vernisată luni, la Librăria Okian, de la ora 16.00.

Blanka a moştenit pasiunea pentru fotografie de la părinţii săi. Copil fiind, îi plăcea să se „joace" cu aparatul foto şi era facinată de rezultate. S-a apucat serios de treabă abia acum trei ani, iar în acest moment pregăteşte prima sa expoziţie personală: „Prietena mea... şi cu mine".

image

Totul a început mai serios când când prietena mea a găsit un site dedicat fotografiei şi am început să facem tot felul de poze, să ne punem imaginaţia la încercare. Pe lângă faptul că este distractiv, învăţăm şi multe lucruri noi", spune Blanka.

image

Chiar dacă tânăra a făcut facultatea de litere, specializarea studii americane, a fost tot timpul interesată de frumos. Blanka a fost mereu înconjurată de artă. Mama ei este traducătoare, iar fratele său cântă la tobe şi chitară. Acest lucru a determinat-o să aleagă tot un drum artistisc.

image
image
image

Am facut şi un curs de fotografie cu super-fotograful Dan Dinu, pentru că niciodată  nu strică. A fost o experienţă inedită", crede Blanka.

Pe lângă fotografie, Blanka este pasionată de muzică şi dans. Pentru Blanka, viziunea asupra lumii este foarte importantă şi încearcă să o redea în mod original, prin intermediul fotografiei. „Încerc să arăt o lume a mea, să o arăt aşa cum o văd eu. În ziua de azi mulţi fac poze, dar puţini au o viziune diferită de alţii. Eu încerc să fiu între acei «puţini», chiar dacă, de exemplu, fotografiez o simplă floare" , declară Blanka.

Încă experimentează

În fotografiile sale, autoarea este interesată de natură, în special de flori, dar şi de oameni şi obiecte. „Am încercat să fotografiez cam toate acestea, am experimentat şi pot să zic că experimentez în continuare pentru că încă nu am găsit genul potrivit pentru mine", mai spune Blanka. 

Întrebări şi răspunsuri:

Care este explicaţia titlului expoziţiei „Prietena mea... şi cu mine"?

M-am gândit la ceva simplu şi la obiect. Protagonistele suntem noi, prietena mea şi cu mine. Am încercat să aleg pozele cele mai interesante, care ne reprezintă.  Am foarte multe poze cu ea, iar ideile prezentate sunt si ale prietenei mele Noemi si ale mele.

Cât costă fotografiile tale?

Cele A4 sunt 30 de lei, cele A3 sunt 50 de lei, iar pentru cei care vor să cumpere şi să admire toate fotografiile la un loc, am pregătit un album simpatic, la preţul de 25 de lei.

Ce-i place:

Îmi place messengerul, îmi place să vad lucruri noi, iubesc câinii şi în general animaluţele pufoase, creierul pane şi ciocolata amaruie. Îmi place să mă plimb în natură.

Ce nu-i place: 

Nu-mi plac paianjenii, vremea ploioasa, Cartoon Network sincronizat şi oamenii întârziaţi.

Profil:

Data naşterii: 12 aprilie1988, Braşov

Studii: Facultatea de Litere, Specializarea Studii Americane, Braşov

Familie: mama, un frate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite