Braşov: Biserica Evanghelică mută generala Liceului Sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii sunt nevoiţi, ca din toamnă, să înveţe în cartierul Astra. Mutarea elevilor din clasele I-VIII de la Liceul cu Program Sportiv se face pentru că imobilul a fost retrocedat Bisericii Evanghelice.

Elevii vor începe cursurile în toamnă în sediul actualei Şcoli Generale nr. 28, din cartierul Astra, lângă stadionul ICIM. Şcoala Generală nr. 28 nu va mai exista, pentru că, din toamnă, se va uni cu Şcoala Generală nr. 23.

Prin comasare, cele două şcoli vor purta un singur nume: Şcoala Generală nr. 1. Mutarea survine după ce Biserica Evanghelică a obţinut în instanţă retrocedarea spaţiului de la Liceul Sportiv. Elevii claselor IX - XII de la Liceul Sportiv nu vor fi mutaţi. Ei vor rămâne în vechea locaţie, în corpul A al clădirii.

În cartierul Astra putem selecta mai mulţi copii cu talente sportive. Aici, în centru, nu aveam clase mai mari de 13-14 elevi, pentru că nu sunt atât de mulţi copii în zonă şi de la depărtare nu prea vin. Această locaţie a fost aleasă şi pentru faptul că, în curând, în apropiere se construieşte un campus şcolar sportiv care le va oferi elevilor toate condiţiile necesare pentru antrenament. Al treilea motiv este acela că imobilul actualei Şcoli Generale nr. 28 are suficient spaţiu, iar din unele clase putem face săli de antrenament pentru scrimă şi alte activităţi sportive", spune inspectorul şcolar şef, Dorel Agache.

Mai multe comasări

Din septembrie vor mai fi comasate Colegiul de Ştiinţe ale Naturii Emil Racoviţă cu Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu şi Colegiul Tehnic Sfinţii Voievozi cu Liceul Nicolae Titulescu.

În municipiu se vor mai comasa Şcoala Generală nr. 3 cu Şcoala Generală nr. 7, Şcoala Generală nr. 17 cu Şcoala Generală nr. 11, dar şi mai multe grădiniţe.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite