Braşov: Bebeluşii, care trebuie vaccinaţi împotriva tuberculozei, mai au de aşteptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele fabricate vor fi vaccinurile BCG si cele antigripale
Primele fabricate vor fi vaccinurile BCG si cele antigripale

Guvernul a alocat un milion de lei Institutului Cantacuzino, însă producţia de vaccinuri nu va fi reluată foarte curând. În aceste condiţii, nu se ştie când va ajunge la Maternitatea din Braşov vaccinul BCG, aşteptat de sute de mame care au adus pe lume copii, în aceasta perioadă.

Criza de vaccinuri anti TBC este încă departe de final. Institutul Cantacuzino a primit de la Guvern un milion de lei, bani care vor fi folosiţi pentru modernizările liniilor de producţie şi obţinerea autorizaţiei de fabricaţie. Alţi bani vor fi alocaţi, în acelaşi scop, din fondurile proprii ale institutului. În ciuda veştilor bune, data de finalizare a lucrărilor şi de reluare a producţiei nu este una apropiată.

„Planul de măsuri are ca termen de finalizare 15 aprilie a.c, şi vizează o serie de lucrări de remediere a unor deficienţe. Agenţia Naţională a Medicamentului a asigurat conducerea MS că, dacă acest plan de măsuri va fi dus la îndeplinire,  va putea elibera institutului autorizaţia de fabricaţie", se precizează în comunicatul de presă transmis de Ministerul Sănătăţii.

Primele vaccinuri produse din nou la Cantacuzino vor fi cele BCG şi cele antigripale.

„Din fondurile repartizate, Institutul va putea achiziţiona sistemul de producere apă de uz injectabil care va deservi linia de vaccin gripal și linia de vaccin BCG", se arată în acelaşi comunicat al ministerului.

Reprezentanţii DSP se feresc să facă aproximări în legătură cu data la care vaccinul împotriva tuberculozei va ajunge la Braşov.

„Cât timp institutul a fost in stand-by, la Braşov nu s-a primit nicio altă înştiinţare din partea ministerului. Ţinând cont că acum s-au alocat fondurile necesare, sperăm ca vaccinul BCG să ajungă cât mai repede în maternităţi. Situaţia este neplăcută pentru mămicile care ştiu că bebeluşii lor nu au fost vaccinaţi şi care trebuie să-şi ferească micuţii de eventualele persoane bolnave de TBC", a declarat Mădălina Siminea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite