Braşov: Beatrice Tătaru este o adevărată luptătoare, la doar 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a început să practice sportul doar de doi ani, fata este o adevărată speranţă a luptelor libere din România. 

La 14 ani, când alte colege nici nu se gândesc că ar putea să se lupte, la propriu, pentru o medalie, Beatrice Tătaru se antrenează zilnic, visând cu ochii deschişi să devină campioană la lupte libere. O „mână" de om, de nici 40 de kilograme, reuşeşte să învingă competitori mai maturi sau mai grei decât ea, Beatrice fiind considerată o speranţă a luptelor libere feminine din ţară.

A ajuns să practice lupte libere, datorită caracterului său puternic. Iniţial, cei care au făcut selecţia de copii în Teliu, acum doi ani, pentru formarea unei grupe, nu au vrut să accepte şi fete. Beatrice a vrut neaparat să se înscrie, aşa că a decis să stea în sala de antrenament vreo două săptămâni. Când i s-a oferit ocazia, a dovedit că are abilităţi deosebite pentru acest sport. Antrenorul ei, Horaţiu Albu, spune că Beatrice are şanse mari să devină o campioană, fiind un sportiv cu calităţi tehnice foarte bune.

„La început, părinţii nu au fost prea încântaţi. Dar m-au înţeles şi acum mă sprijină, aşa că sper să devin campioană naţională şi apoi să câştig turnee internaţionale", ne-a spus Beatrice Tătaru.

Deşi a început acest sport abia în urmă cu doi ani, tânăra a ajuns să câştige deja trofee importante: o medalie de bronz la Campionatele naţionale de anul trecut, locul doi la două competiţii interne şi a învins în Cupa Direcţiei Judeţene de Sport. Cea mai importantă realizare este, însă, clasarea pe primul loc la un puternic turneu internaţional, desfăşurat anul trecut în Franţa, atunci unde Beatrice a concurat cu sportivi din 14 ţări.

Planuri mari

Primul examen din acest an pentru luptătoarea din Teliu îl reprezintă Finala Naţională individuală pentru copii, care se va desfăşura la începutul lunii viitoare, la Vaslui. „Mă antrenez în fiecare zi şi sper să mă clasez cât mai bine. Cu acordul părinţilor, pentru că nu am încă vârsta necesară, sper să concurez şi la finala pentru cadeţi, unde cred că am ceva şanse", ne-a spus Beatrice Tătaru.

Singurul regret este că, anul trecut, timp de şase luni, nu s-a putut antrena la intensitate maximă. A avut parte de coşmarul oricărui sportiv: o accidentare gravă. În cazul ei, o fractură de claviculă. Acum, se simte bine şi spune că trece peste absolut orice pentru a intra în competiţie. Anul trecut s-a  înscris la categoria pentru care se antrenase, fapt pentru care a trebuit să „piardă" patru kilograme în patru zile, adică 11% din greutatea corpului de atunci!

Profil:

Născută: 28 noiembrie 1995, Braşov

Ocupaţie: elevă a Şcolii Gen. din Teliu

Familie: părinţi, are şapte fraţi

Ce-i place:

Sportiva ne spune că îi place în mod deosebit să citească. „Citesc multe basme şi poveşti sau diverse cărţi pentru copii. De asemenea, îmi plac foarte mult desenele animate. În cantonamente, televizorul stă tot timpul pe canalele cu desene animate", a declarat Beatrice Tătaru.

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac minciuna şi necinstea. De aceea nici eu nu mint şi nici nu-mi place să mint sau să am în faţă oameni necinstiţi. Aşa am fost noi crescuţi şi educaţi de părinţi acasă şi încerc să mă comport în consecinţă", a spus tânăra luptătoare.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce alt sport ai vrea sau ai putea să faci?

La 14 ani cred că aş putea să mă apuc să practic foarte multe alte discipline sportive, însă pe mine nu mă interesează, momentan, decât luptele libere. Ziua şi noaptea nu visez altceva decât lupte. Nu vreau să schimb ceea ce fac acum, ci, dimpotrivă, vreau să ating performanţe adevărate.

Te-ai gândit să renunţi, când ai fost accidentată?

Niciun moment nu am intenţionat să abandonez luptele libere, în ciuda accidentării care m-a ţinut deoparte atâta timp. Nu ştiam ce să fac să treacă mai repede timpul, să mă întorc la sală şi la antrenamente.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite