Braşov: Bazinul Olimpic de cinci stele este o ruină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima competiţie înainte de închiderea bazinului a fost maratonul de înot
Ultima competiţie înainte de închiderea bazinului a fost maratonul de înot

Lucrările de renovare, la noua bază sportivă, au deja o întârziere de peste şase luni. Licitaţia publică pentru desemnarea firmei care urma să facă reabilitarea s-a încheiat abia în decembrie 2009.

Chiar dacă, în proiectul iniţial al Consiliului Local, Bazinul Olimpic de lângă Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi" trebuia să intre în renovare în luna mai a anului 2009, lucrările sunt în întârziere cu aproape şapte luni. Autorităţile locale au luat decizia de a moderniza complet baza sportivă, deoarece ajunsese într-o stare deplorabilă. De 15 ani nu a mai fost făcută nici măcar o împunătăţire.

Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu realitatea. Licitaţia publică pentru desemnarea firmei care urma să facă reabilitarea a întârziat luni bune astfel că, bazinul a fost închis complet abia la sfârşitul lunii decembrie 2009. Lucrările de modernizare nu au început însă nici până acum, deşi termenul de finalizarea a reabilitării este finele lui 2011. 

Muncitorii se lasă aşteptaţi

În urma unui proiect elaborat în 2008 de Consiliul Local, s-a decis ca baza sportivă să fie modernizată în proporţie de 95%. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic au fost admise de Compania Naţională de Investiţii, instituţie care va suporta în totalitate costurile procesului de renovare. Investiţia totală se ridică la cinci milioane de euro, iar modernizarea bazinului va include, în primă fază, schimbarea acoperişului care este la un pas de prăbuşire.

Totodată, conform proiectului iniţial urma să se mărească numărul de locuri de la 400, la 900, iar pentru ca acest lucru să fie posibil trebuiau construite tribune pe ambele părţi ale bazinului.  Lucrările de reamenajarea a bazei sportive ar trebui să dureze cam 20 de luni. Un singur este cert: Bazinul este închis, iar amplele modernizări au rămas până acum la stadiul de proiect.

„S-au întârziat lucrările, întrucât licitaţia publică pentru stabilirea firmei constructoare a avut loc abia la sfârşitul anului 2009. Baza a fost închisă, iar renovările vor debuta când vremea se va mai încălzi, undeva în luna martie. Ne propunem să redeschidem bazinul, care va suferi un amplu proces de modernizare, la începutul anului 2012", a declarat Florin Florea, şeful Direcţiei Sport şi Tineret din cadrul Municipiului Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite