Braşov: Bazele sportive sunt pe cale de dispariţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin doi sportivi de excepţie nu au unde să se antreneze pentru competiţii deosebit de importante.Braşovul nu are o pistă de motociclism şi nici poligon pentru tir cu pistol cu glonţ, sportivii fiind nevoiţi să se antreneze pe unde apucă.

Cel puţin două discipline sportive ar putea lua avânt în Braşov dacă oraşul ar deţine baze de pregătire. La ora actuală, în oraş există cel puţin doi tineri sportivi de excepţie, care, pentru a putea avea parte de un antrenament în condiţii decente, sunt nevoiţi să parcurgă sute sau chiar mii de kilometri. Performanţele atinse de cei doi se datorează exclusiv talentului lor deosebit şi sprijinului primit din partea părinţilor sau antrenorilor.

„Adevărul de Seară - Braşov" a prezentat recent rezultatele obţinute de Cătălin Ciolan, campion est-european la motociclism şi de Rareş Ion, campion de tir şi cel mai tânăr component al lotului olimpic. Ambii au, însă, aceeaşi problemă: în Braşov nu au unde să se antreneze.  

Merg în Bulgaria

Cătălin Ciolan este unul dintre cei mai promiţători motociclişti din România, fiind deţinătorul mai multor titluri de campion naţional şi a unui titlu est-european, obţinut anul trecut. „Din păcate, nu am unde să mă antrenez, nici în Braşov, nici în ţară. Din când în când merg cu părinţii în Ungaria, Bulgaria sau Grecia. Când avem competiţii importante, mergem cu o zi-două înainte pe circuitul pe care urmează să alerg şi încerc să-l închiriez, pentru a avea parte de o pistă de antrenament. Ar fi bine să avem şi noi, acasă, aşa ceva, însă până atunci ne descurcăm prin străinătate", ne-a spus pilotul Cătălin Ciolan.   

Pregătire pe simulator

Cu o situaţie similară se confruntă şi Rareş Ion, campion naţional de tir, care se pregăteşte să reprezinte în acest an România la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret, care se vor desfăşura la Singapore.

După dezafectarea poligonului de sub Tâmpa, practicanţii acestui sport au aşteptat câţiva ani pentru a se putea antrena într-o sală amenjată în subsolul Corpului K al Universităţii „Transilvania", însă doar pentru proba de tir cu pistol cu aer comprimat. Pentru tragerea cu pistol cu glonţ, unde poligonul trebuie să aibă alte dimensiuni, Rareş Ion se antrenează pe unde apucă.  „Folosesc simulatorul sau merg în poligoanele în care urmează să concurez. Şi antrenamentul pe simulator este folositor, însă pentru proba de pistol cu glonţ trebuie şi pregătire în poligon", spune sportivul.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite