Bani europeni pentru energie verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Energia regenerabilă ar aduce costuri mai mici pentru populaţie
Energia regenerabilă ar aduce costuri mai mici pentru populaţie

Pentru a reduce emisiile poluante, dar mai ales pentru a reduce dependenţa importurilor de energie primară, autorităţile locale, dar şi intreprinederile mici şi mijlocii ar putea accesa fonduri eropene.

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a anunţat astăzi că pentru producerea energiei regenerabile se alocă finanţări nerambursabile de 80 de milioane de lei. „Prioritatea pe care autorităţile ar trebui să o dea energiei verzi nu prea este luată în seamă la ora actuală. Sunt doar încercări timide", a spus Adriana Ispas, director CCI.

Prin acest program, edilii ar putea accesa fonduri pentru a construi una dintre centralele pe biomasă, ce ar trebui să ia locul CET. Termenul limită de depunerea proiectelor este 30 aprilie, la ora 16.00, iar durata de implementare nu trebuie să depăşească patru ani. Cheltuielile eligibile sunt achiziţionarea şi amenajarea terenului, instalaţiile şi echipamentele necesare implementării proiectului, dar şi racordarea la reţeaua Sistemului Electroenergetic Naţional. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite