Braşov: Bani doar pentru podoabele din centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Braşov a început îmbodobirea centrului oraşului cu ornamentele pentru Sărbătorile de iarnă.

Suma alocată anul acesta pentru „hainele de sărbători" ale oraşului se ridică, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, la „aproximativ 300.000 de lei, sumă egală cu cea din anii trecuţi. Cu aceşti bani vor fi montate toate instalaţiile de lumini, precum şi bradul înalt de 25 de metri, din Piaţa Sfatului. În ceea ce priveşte pomii de Crăciun din cartiere, la fel ca şi în anii precedenţi, vom apela la ajutorul sponsorilor".

Toarcea a mai adăugat că unele străzi care au fost împodobite în anii precedenţi, precum Nicolae Bălcescu, 15 Noiembrie sau Calea Bucureşti, nu mai sunt incluse şi în programul din 2009, pentru că „acum, cu banii din anii trecuţi se pot face mult mai puţine lucruri".

Toate instalaţiile de lumini vor fi puse în funcţiune în seara de 5 decembrie, atunci când se va da startul tradiţionalului eveniment „Braşov - Oraş de poveste".

2.400 de becuri pe bradul din centru

Pe bradul din Piaţa Sfatului vor fi amplasaţi 1.200 de metri de ghirlande verticale, care vor cuprinde peste 2.400 de becuri şi flash-uri, precum şi aproximativ 300 de metri de „ţurţuri" şi zeci de globuri de diferite culori şi mărimi.

Tot în piaţă vor fi montate pe clădiri 32 de de lumânări înalte de peste jumătate de metru, „crenguţe"pe stâlpi 10, de câte 1,30 metri, iar pe Casa Sfatului vor străluci 11 steluţe de câte patru metri pătraţi fiecare.

Străzile Mureşenilor, George Bariţiu, Republicii şi Bulevardul Eroilor vor fi şi ele înfrumuseţate cu câteva zeci de brăduţi din led-uri, ornamente, traversări şi chiar doi îngeri tridimensionali care vor putea fi admiraţi în zona „Modarom".

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite