Braşov: Avertisment în loc de amendă în cazul depăşirii vitezei cu 20 de km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea îi aparţine senatorului braşovean Florin Staicu, care a iniţiat un proiect de legepentru modificarea şi completarea Codului Rutier.

Propunerea lui Florin Staicu este de implementare a unui sistem de avertismente care să înlocuiască sancţiunea amenzii în cazul în care şoferii au săvârşit o faptă care prezintă un pericol social scăzut.

De exemplu, în cazul în care şoferii îşi uită documentele de identificare acasă sau depăşesc cu maximum 20 km/h viteza maximă admisă pe un anumit sector de drum nu vor mai primi amendă, ci doar un avertisment. Avertismentul scris va expira după 6 luni de la data constatării contravenţiei", a spus Florin Staicu, citat de bzb.ro.

De asemenea, senatorul a făcut deja toate demersurile necesare ca pentru tronsonul Timişul de Sus să fie ridicată limita de viteză la 70 km/h.

Această schimbare este necesară datorită faptului că la ieşirea din Braşov viteza admisă este de 100 km/h, după care brusc este restricţionată la 50 km/h. Actele au fost depuse deja de către cei de la Direcţia Circulaţie la Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, iar modificarea va intra în vigoare în cel mai scurt timp posibil", mai spune senatorul Florin Staicu, citat de bzb.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite