Braşov: Avem un salariat la 0,9 pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov (DJS) sunt îngrijorătoare. Potrivit acestora, a scăzut numărul salariaţilor, însă s-a evidenţiat o creştere la numărul pensionarilor, astfel că s-a ajuns în situaţia în care un salariat trebuie să susţină 0,9 pensionari.

Dacă în anii trecuţi, judeţul nostru stătea mai bine la capitolul salariaţi, iată că în acest an situaţia s-a schimbat.  Potrivit directorului DJS, Ion Popescu, numărul salariaţilor a scăzut de la 168.715, în iulie 2009 la 155.189 în luna iulie a acestui an. În schimb, numărul pensionarilor a ajuns în primul semestru din 2010 la 137.039, astfel că un salariat trebuie să susţină 0,9 pensionari.

Potrivit DJS, venitul salarial mediu nominal net la Braşov a fost în luna iulie de 1.331 de lei. Câştigul mediu brut în primele şapte luni la Braşov a fost de 1.916 lei, în timp ce netul s-a clasat la 1.217 lei.

La nivel naţional, judeţul nostru locul cinci în funcţie de numărul salariaţilor şi locul şase în funcţie de câştigurile nete.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite