Au furat aproape cinci hectare de pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furturile de lemn din Harghita par să nu se mai oprească. O analiză a Direcţiei Silvice arată că, în primele şase luni ale anului, s-au furat 2.255 de metri cubi de lemn, potrivit informatiaharghitei.ro.

Paguba se ridică la 330.000 de lei. Aceasta înseamnă că, dacă ar fi fost vorba despre o plantaţie compactă, o suprafaţă de aproximativ cinci hectare de pădure ar fi fost rasă de pe faţa pământului.

Potrivit analizei Direcţiei Silvice Harghita, în cazul acestor tăieri ilegale, specialiştii silvici au constatat 22 de infracţiuni, precum şi 32 de contravenţii. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de aproximativ 30.000 de lei.

În ceea ce priveşte transportul materialului lemnos fără acte de, personalul silvic împreună cu poliţişti şi jandarmi au efectuat în primul semestru al acestui 1.030 de razii. În urma verificărilor au fost aplicate 21 de amenzi, valoarea lor ridicându-se la aproximativ 70.000 de lei.

Direcţia Silvică Harghita are în administrare o suprafaţă de 87.185 de hectare fond forestier. 24.380 hectare sunt proprietate publică a statului, iar 62.805 hectare sunt proprietate privată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite