Braşov: Atenţie şoferi: noile radare mobile ale Poliţiei se plimbă pe străzile oraşului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile radare se plimba pe străzile oraşului Foto: Bogdan Crăciun
Noile radare se plimba pe străzile oraşului Foto: Bogdan Crăciun

Acestea îi depistează pe şoferii vitezomani de la o distanţă de 1,6 km. Poliţiştii spun că în faţa noilor maşini, detectoarele antiradar nu au nici şansă.

Cele 11 autospeciale au sosit la Braşov încă de săptămâna trecută şi au intrat deja în funcţiune, ele circulând pe toată raza judeţului. În scurt timp, poliţiştii de la Circulaţie vor mai primi încă trei radare mobile.

Oamenii legii că spun că rolul autospecialelor  nu este acela de a-i amenda pe şoferii indisciplinaţi ci este unul preventiv. Totuşi, ei nu vor ezita să îi sancţioneze pe conducătorii auto, mai ales acum când îi ajută şi dotările tehnice. „Fiecare maşină are trei hard disk-uri şi pe fiecare dintre ele se poate filma continuu timp de 30 de ore. Important este că aceste maşini nu sunt doar pentru viteză ci întregistrează toate evenimentele din trafic, pe ambele sensuri de mers", a spus comisarul şef Claudiu Tămârjan, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Braşov. 

Poliţiştii mai spun că noile radare nu pot fi contesate de şoferi în instanţă fiindcă aparatele sunt omologate şi sunt verificate din punct de vedere metrologic.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite