Atenţie la ţepele cu locuri de muncă în străinătate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cameristă la un hotel din Canada, cu un salariu de 2000 de dolari pe lună, timp de doi ani. Aceasta este oferta pe care a primit-o o femeie din Constanţa  de la o firmă braşoveană de mediere a forţei de muncă. Bucuroasă de ofertă femeia a plătit 1500 de euro pentru serviciile firmei.

CITEŞTE ŞI:

Locuri de muncă puţine pentru braşovenii cu facultate

Reprezentanţii companiei nu mai răspuns la telefon de câteva luni bune şi nici nu au mai luat legătura cu femeia. Pentru că nu a reuşit să-şi recupereze banii pe care i-a virat în contul firmei, păgubita o plângere la Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor din Braşov.

„Comisarii noştri au luat deja legătura cu patronii firmei şi vor face verificările necesare. Se pare că vor să soluţioneze cazul amiabil, dar ar putea risca 20.000 de lei amendă sau chiar încetarea temporară a activităţii", a spus Ionel Spătaru, şeful OJPC Braşov.

image

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului trebuie să soluţioneze încă 14 cazuri de abuz în medierea locurilor de muncă în străinătate, sesizate doar în ultima lună.

În cazul în care locul de muncă nu este ceea ce v-aţi imaginat, nu vă panicaţi.  Să pierdeţi un loc de muncă este uşor, dar să găsiţi altul este dificil", paragraf din contractul firmei.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite