Braşov: Atenţie de unde cumpăraţi carnea de miel!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 puncte de sacrificare a mieilor au fost autorizate
11 puncte de sacrificare a mieilor au fost autorizate

Medicii veterinari recomandă să nu cumpăraţi de oriunde carne de miel şi să aveţi grijă ca animalul să fie ştampilat.

În acest an au fost autorizate să funcţioneze temporar ca puncte de sacrificare a mieilor 11 abatoare din tot judeţul. „Cred că în acest an circa 3.000 de miei vor intra în reţeaua comercială în judeţul Braşov. În ceea ce priveşte preţul, acesta este dat în funcţie de cerere şi ofertă şi probabil că se va situa în jurul valorii de 20 de lei kilogramul", a precizat dr. Dorin Enache, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Reprezentanţii DSVSA atrag atenţia că toţi mieii trebuie, obligatoriu, să aibă ştampilă de control de la medicul veterinar. Aceasta este singura garanţie că animalul este sănătos şi de calitate. Cei care vor fi prinşi că vând miei neştampilaţi riscă amenzi usturătoare, iar marfa le va fi confiscată.

Amenzi usturătoare

Pentru a preveni astfel de incidente, inspectorii de la DSVSA au început deja controalele în pieţele din tot judeţul. Zilele trecute, controalele s-au desfăşurat în colaborare cu reprezentanţii ami multor instituţii abilitate, iar neregulile s-au ţinut lanţ. Au fost constatate 90 de încălcări ale legii pentru care s-au palicat amenzi în valoare de aproape 110.000 de lei. 

Controalele vor continua toată sptămâna şi vor viza nu doar calitatea cărnii de miel, ci şi alte produse ce se caută în preajma Paştelui: ouă, vopsele de ouă, dulciuri, bauturi alcoolice etc.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite