Braşov: Atenţie! Carnea de porc ne poate îmbolnăvi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de porc trebuie dusă la analize Foto: arhivă Adevărul
Carnea de porc trebuie dusă la analize Foto: arhivă Adevărul

Inspectorii santitar-veterinari atrag atenţia braşovenilor să efectueze exemenul trichineloscopic pentru porcii sacrificaţi de Crăciun.

Odată cu venirea sezonului rece, tot mai mulţi braşoveni se pregătesc să sacrifice porcii crescuţi peste an. Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (DSVASA) atrage însă atenţia asupra pericolului de îmbolnăvire cu trichineloză, boală parazitară, cel mai des întâlnită la porcine. Chiar dacă a fost crescut în gospodărie, riscul ca animalul să fie infestat cu acest parazit rămâne încă foarte mare. De aceea, medicii DSVSA recomandă să nu consumaţi carne care nu a fost analizată, în prealabil, în laborator.

Recomandăm efectuarea examenului trichineloscopic la circumscripţiile sanitar veterinare din localităţile de provenienţă imediat după sacrificarea porcilor, întrucât la momentul tranşării cărnii este mult mai uşor să se recolteze probe pentru examenul trichineloscopic din pilierii diafragmatici, singurul loc de elecţie care asigură certitudinea unui examen sigur. Pe raza municipiului Braşov, examenele trichneloscopice se pot efectua la sediul DSVSA Braşov, Calea Feldioarei nr. 20A  şi la sediul CSVSA Braşov, aflat în incinta Pieţei Agroalimentare Star. Costul unei analize este de 7 lei. În celelalte oraşe şi municipii din judeţ, examenul trichineloscopic se poate efectua în cadrul C.S.V.S.A", a precizat directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, dr. Dorin Enache.

Specialiştii ne atrag atenţia că pericolul îmbolnăvirii apare atunci când cumpărăm carne de porc de la comercianţii neautorizaţi şi care nu au efectuat nici controlul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite