Atac la o societate avicolă din Codlea, unde trei bărbaţi înarmaţi şi cu cagule pe faţă au vrut să fure casa de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii i-au prins pe suspecţi în pădure Foto: arhivă Adevărul
Poliţiştii i-au prins pe suspecţi în pădure Foto: arhivă Adevărul

Atacatorii l-au legat pe paznicul societăţii de un scaun, cu un cablu de alimentare, apoi s-au îndreptat spre încăperea unde se afla casa de bani. Nu au apucat să fure nimic, fiindcă la faţa locului au descins poliţiştii.

Constantin Marşavela, de 33 de ani, Adrian Gândac, de 26 de ani, Marian Olescu, de 24 de ani, şi Ilie Sandu, de 29 de ani, toţi Săcele, s-au specializat în furturi de case de bani şi alte valori. În ultima vreme, ei au pus ochii pe o societate avicolă situată pe DN1, la ieşirea din Codlea spre Făgăraş.

După ce şi-au pus la punct un de acţiune, ieri, cei patru au trecut la treabă. Pe Ilie Sandu l-au lăsat la ieşirea din Ghimbav, să „ţină de şase", iar ceilalţi trei au mers la societatea avicolă. Înarmaţi şi cu cagule pe faţă, indivizii au intrat în incinta societăţii, în jurul orei 21.10. Paznicul societăţii a încercat să se lupte cu ei, dar nu a avut nicio şansă. Atacatorii  l-au imobilizat şi l-au legat de un scaun, cu un cablu de alimentare. Apoi s-au îndreptat spre încăperea unde se afla casa de bani. Nu au apucat să o fure fiindcă s-au răzgândit brusc şi au fugit în pădurea din apropierea societăţii. Motivul plecării: poliţiştii erau deja pe urmele lor, după ce i-au supravegheat un an de zile şi aveau informaţii că urmau să dea o spargere la societatea avicolă din Codlea.

În urma activităților de căutare și scotocire efectuate de polițiști,la ora 21.30 fost depistat și reținut,S.Ilie,29 ani,care conducea un autoturism,pe D.N.1,la ieșirea din Ghimbav spre Brașov, complice al celor trei suspecți care au pătruns în incinta societății, M.Constantin, 33 ani, G.Adrian,26 ani și O.Marian,24 ani, care au fost depistați și reținuți de polițiști, la ora 06.40, pe strada Nicolae Bălcescu,din Codlea. Suspecții vor fi prezentați azi instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, dosarul fiind preluat de un procuror D.I.I.C.O.T Brasov, cercetările efectuându-se sub aspectul comiterii infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat,conform Legii 39/2003, pentru documentarea întregii activități infracționale a grupului", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Azi-noapte, poliţiştii au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Săcele, fiind vizate locuinţele suspecţilor dar şi a potenţialilor complici. Anchetatorii au ridicat mai multe bunuri electronice, telefoane mobile de ultimă generaţie şi scule folosite la comiterea spargerilor.

În afara de Adrian Gândac, ceilalţi suspecţi au mai fost arestaţi anul trecut pentru comiterea unor infracţiuni similare.  Ei sunt suspectaţi că au furat dintr-o societate comercială o casă de bani, în care se afla suma de 10.000 de lei şi alte bunuri. De asemenea, cei trei au încercat să fure seifuri şi din incina a alte două societăţi comerciale, dar au eşuat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite