Braşov: Aşteaptă de 20 de ani să revină pe pământurile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de terenuri din comunele Ucea şi Viştea se chinuie de aproape 20 de ani să reintre în posesia terenurilor ce le-au fost confiscate de autorităţile comuniste. Motivul invocat mereu de Primării pentru a amâna punerea în posesie se referă la deficitul de teren de pe raza unităţilor adminnistrativ-teritorial.  

Subprefectul Ciprian Băncilă s-a deplasat ieri la sediile primăriilor din comunele Ucea şi Viştea, pentru a discuta cu membrii comisiilor locale de fond funciar. El a explicat că în urma unei analize a rezultat că la Ucea există un deficit de teren de 322 ha, ce ar trebui să revină la 436 beneficiari: „Am căutat soluţii pentru a identifica noi suprafeţe pe care să le punem la dispoziţia comisiei locale. Astfel, un lot de 87 ha va fi transferat de la Agenţia Domeniilor Statului pentru a fi repartizat cetăţenilor care au fost validaţi pe suprafeţe care au aparţinut în trecut de Herghelia Sâmbăta, iar edilii vor completa restul de teren necesar prin reducerea islazului comunal".

Situaţie tensionată la Viştea

Ciprian Băncilă a menţionat că în cazul comunei Viştea deficitul de suprafeţe nu este atât de mare, ridicându-se la 176 ha: „Această situaţie va fi rezolvată cel mai probabil tot prin reducerea islazului comunal sau preluarea de loturi de la ADS. Ne confruntăm, însă, cu un alt gen de probleme. Astfel, localnicii insistă să fie puşi în posesie numai pe raza satului de care aparţin. Pentru a depăşi acest impediment, reprezentanţii comisiei locale de fond funciar au solicitat forului judeţean de specialitate de la nivelul Instituţiei Prefectului să aprobe atribuirea în echivalent pentru terenurile arabile deficitare a altor tipuri de loturi, cum ar fi livezi, pajişti şi chiar terenuri neagricole".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite