Braşov: Astăzi încep probele scrise pentru Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 4.000 de candidaţi înscrişi la examen vor susţine, astăzi, prima probă scrisă a bacalaureatului, cea la Limba şi literatura română.

Mâine, va avea loc probă scrisă la Limba şi literatura maternă. Pe 29 iunie, candidaţii susţin proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării.

În 3 iulie vor fi afişate primele rezultate, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Măsuri de antifraudă

În premieră în acest an, elevii care vor încerca să folosească metode neortodoxe la Bac, riscă să stea pe tuşă timp de două sesiuni, iar notele la toate probele pe care l-au promovat vor fi anulate.

Mai exact, un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru că a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011 şi nici la cea din vara lui 2012. Va avea dreptul să se înscrie abia la sesiunea din toamna lui 2012.

Inspectoratul Şcolar Judeţean are un protocol cu Poliţia şi Jandarmeria Braşov pentru ca proba să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Echipaje constituite special pentru probele scrise de la examenul de Bacalaureat vor patrula în incintele centrelor de examen.

4.280 de candidaţi din promoţia curentă şi din cele anterioare susţin astăzi proba de limba şi literatura română

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite