Asigurarea telefonului, o nouă fiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţele pentru telefoanele de ultimă generaţie pornesc de la 1,95 de euro pe lună. Fie că vrei să-ţi protejezi telefonul de furt sau de accidente neprevăzute, companiile de telefonie au multe oferte, chiar de la cumpărarea aparatelor.

Abonaţii Orange, care au iPhone, HTC sau RIM, cu o vechime de cel mult şase luni, trebuie să scoată din buzunar 3,95 de euro în fiecare lună. Orice model de telefon sau modem nou sau cu o vechime de cel mult 12 luni beneficiază de o asigurare de 1,95 de euro, pe lună. Asigurările sunt scutite de TVA şi pot fi încheiate în orice Orange shop. Este nevoie doar de cartea de identitate şi factura telefonului.

Dacă telefonul vi se strică definitiv, puteţi primi acelaşi model sau unul asemănător în schimbul unei taxe de franciză de 50 de euro pentru iPhone, HTC şi RIM sau de doar 10 euro pentru orice alt model, şi în limita valorii asigurate de 4.000 de lei (TVA inclus). În cazul în care telefonul este „recuperabil", poate fi reparat în limita valorii de 1.000 de lei (TVA inclus).

O despăgubire pe lună

La Vodafone, în schimb, clienţii au la dispoziţie trei tipuri de asigurări: Standard la 1.99 euro/lună, Premium la 2.99 euro/lună şi SmartPhone la 4.99 euro/lună. Cea de-a treia variantă este valabilă doar pentru  iPhone.

Aici, pentru a încheia o asigurare, clienţii trebuie să apeleze la brokerul agreat de companie. Asigurarea se reînnoieşte automat în fiecare lună, timp de cinci ani. În schimb, poţi renunţa oricând la ea, dar banii achitaţi până atunci nu sunt returnaţi.

Dacă ai asigurare Premium sau Smartphone, atunci telefonul fie este înlocuit, fie îi este schimbată placa de bază, până la o valoare maximă de vânzare de 1.500 de euro (inclusiv TVA) şi de 1.000 de euro (inclusiv TVA) pentru asigurarea Standard.

Chiar şi aşa, dacă telefonul este furat sau distrus, neintenţionat de două ori în aceeaşi lună, de exemplu, compania nu acoperă decât o singură despăgubire pe lună.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite