Braşov: Aproape 40.000 de hectare de pădure, lăsate de izbelişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Braşov sunt aproximativ 700 de hectare de pădure neadministrate, care au ajuns principala atracţie a hoţilor.

 „Aceste suprafeţe aparţin în cea mai mare parte persoanelor fizice din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş. Sunt de ordinul miilor asemenea suprafeţe de pădure, cu titluri de proprietate acordate uneori unor persoane fizice decedate şi cu mulţi moştenitori, care nu au ieşit din indiviziune. În judeţul Braşov mai sunt aproximativ 700 de hectare de pădure neadministrate", a spus Vasile Copariu, director coordonator al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Braşov.

Raiul hoţilor de lemn

Aceste suprafeţe de pădure, care nu sunt păzite de nimeni au ajuns în ultima vreme o adevăvată „atracţie" pentru hoţii de lemn. „Cele mai multe infracţiuni se comit de pe aceste suprafeţe, lăsate de proprietari în paragină", a mai spus Vasile Copariu. 

Copariu mai spune că amenzile pe care inspectorii ITRSV le pot da sunt cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.  „Toate amenzile pe care le-am dat conform prevederilor HG 483/2006, pentru neadministrarea pădurilor aflate în proprietate au fost contestate şi transformate de instanţele judecătoreşti în avertismente. Problema trenează astfel de ani întregi", a mai spus Vasile Copariu.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite