Aparat de 300.000 de euro pentru tratarea cardiacilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean Braşov are un aparat electrofiziologic performant care este folosit pentru tratarea tulburărilor de ritm cardiac.

Aparatul a fost obţinut de Spitalul Judeţean Braşov printr-un proiect derulat în parteneriat cu un consorţiu internaţional. Medicii cardiologi au efectuat deja nouă intervenţii cu ajutorul acestuia.

„O procedură cu acest aparat se realizează de către doi medici şi două asistente, iar cazurile tratate până acum au servit şi ca stagiu de pregătire pentru personalul medical. Săptămânal, la spital, se prezintă câte patru-şase pacienţi cu tulburări de ritm cardiac, care pot fi trataţi cu ajutorul noului aparat", a explicat Elena Bobescu, şefa secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Braşov.

Aparatul vindecă aritmiile cardiace, iar durata tratamentului variază de la un caz la altul. Sute de pacienţi din Braşov şi din judeţele vecine au scăpat de acum de drumurile către Bucureşti, Cluj sau Timişoara.

Angiograful va fi, în curând, funcţional

Aparatul care vindecă aritmiile a fost achiziţionat printr-un proiect de colaborare a spitalului judeţean cu un consorţiu internaţional, care realizează instalarea acestor sisteme în întreaga lume. Sistemul a fost montat în laboratorul de angiografie şi cardiologie intervenţională. Veşti bune sunt şi pentru cardiacii care au nevoie de intervenţii realizate cu ajutorul angiografului, care, potrivit cadrelor medicale, va funcţiona din nou în scurt timp la Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite