VEŞTI PROASTE Noul an vine cu taxe majorate pentru cei „bogaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Cei cu maşini puternice şi mai multe case vor fi arşi la buzunare. Consilierii locali vor aproba, în şedinţa mâine, cuantumul dărilor pentru 2011, care rămâne, în mare, la nivelul anului trecut.

2011 vine cu veşti bune şi nu prea pentru braşoveni. Consilierii locali se vor întruni, mâine, în şedinţă pentru a stabili cuantumul impozitelor şi taxelor locale, pentru anul viitor.

Pentru marea majoritate a populaţiei birurile vor rămâne la nivelul celor din 2010. Totuşi, vor exista şi categorii de braşoveni, consideraţi mai bogaţi de către autorităţi şi care vor avea mai mult de plată anul viitor.

 „Impozitele şi taxele locale vor rămâne la acelaşi cuantum şi în 2011. Singurele majorări vor fi cele care se impun prin Ordonanţa 59/2010, respectiv dublarea impozitului pentru maşinile cu o capacitate mai mare de 2.000 de centimetri cubi şi creşterea impozitului pentru cei care au mai multe case", a declarat pentru „Adevărul de Seară" Marian Voinescu, directorul Direcţiei Fiscale a Municipiului Braşov.

Astfel, persoanele care au autoturisme puternice, cu o capacitate de peste 2.000 de centimetri cubi vor trebui să vireze, în vistieria Finanţelor Locale, aproape 800 de lei.

De asemenea, braşovenii care au mai multe case în proprietate vor fi serios arşi la buzunar. Impozitul va fi mai mare cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu şi va ajunge la 300% pentru cea de-a treia proprietate.

La finele anului trecut, taxele locale au fost majorate cu 20%, astfel că pentru o garsonieră se plăteşte între 68 şi 77 de lei, în funcţie de zonă, pentru un apartament cu două camere între 104 şi 125, iar pentru un autoturism Logan, în jur de 70 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite