Braşovenii stau la coadă să-şi vândă cărţile, ca să facă rost de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare luni şi marţi, timp de o oră, zeci de braşoveni se aşează la rând în faţa unui anticariat din centrul Braşovului, pentru a-şi vinde cărţile din bibliotecă.

Mirosul de carte veche și paginile îngălbenite de vreme atrag mulţi braşoveni spre anticariate. În ultima vreme, tot mai mulţi oameni aleg să-şi vândă cărţile, pe care le au de-o viaţă, la anticariat. Mulţi dintre ei recurg la această metodă pentru a face rost de câteva sute de lei, alţii pentru că vor pleca în străinătate şi nu doresc să arunce cărţile la gunoi, iar alţii renunţă la ele pentru a face loc în bibliotecă cărţilor de actualitate.

image

„Am vândut cărţile pentru că ne mutăm şi nu aveam cum să luam toată biblioteca la noua locuinţă. De multe dintre ele îmi pare tare rău că le dau, însă nu am altă soluţie. Aşa le poate citi şi altcineva", a spus Radu Miheşan, care a lăsat la anticariat o geantă plină cu cărţi.

„Vânzători" de toate vârstele
Potrivit angajaţilor anticariatului, în general, cei care vând cărți au în bibliotecă volume din toate genurile, de la beletristică la cărți tehnice și de medicină. Ca să poată fi cumpărate, cărţile trebuie să fie în stare bună şi să stârnească interesul viitorilor cititori. „Vânzătorii" sunt atât tinerii, cât şi vârstnicii. Pentru fiecare carte predată ei primesc începând cu zece bani până la câteva mii de lei. Sumele pe care le primesc depind de domeniul din care face parte cartea, de autorul care a scris-o şi de starea în care se află. Şi vechimea volumului contează foarte mult.

image

Există şi braşoveni care vând cărţi pentru a.-şi face loc în bibliotecă. „Cumpăr foarte multe cărţi din Occident, la preţuri foarte bune. Am adus cărţi de artă, critică de artă şi literatură, pentru a face loc în bibliotecă. Intenţionăm să cumpărăm, tot din străinătate, alte titluri interesante", a declarat artistul Dumitru Şchiopu.

Până la urmă, cărţile din anticariat au şansa să fie achiţionate de bibliofilii care vor să-și completeze colecţiile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite