Andreea Vîlcu şi-a sacrificat anii de studenţie pentru carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 22 de ani a avut propria ei afacere cu vinuri. După terminarea facultăţii, Andreea şi-a schimbat domeniul de activitatea şi lucrează acum cu mărcile înregistrate.

Andreea s-a luptat pentru a-şi face o carieră încă din primul an de facultate, când a trebuit să îşi găsească un loc de muncă pentru a-şi plăti şcoala şi chiria apartamentului în care locuia.

M-am mutat de la Prejmer în Braşov. Intrasem la Facultatea de Drept a Universităţii Transilvania şi trebuia să mă întreţin singură. Primul loc de muncă l-am avut la 19 ani, în domeniul vinurilor", povesteşte Andreea. După câteva luni a renunţat fiindcă a văzut un anunţ în ziar prin care se căuta un reprezentat vânzări pe zona Braşov, la un celebru producător de vinuri.

„M-am rugat să fiu angajată"

  Andreea nu ştia prea multe despre vânzări, dar avea cunoştine despre vinuri. „Două săptămâni m-am rugat de angajator să îmi dea mie postul. M-a chemat la interviu şi a zis că nu mă angajează fiindcă job-ul presupunea o muncă pentru bărbaţi, nu pentru femei. La o săptămână după interviu, m-a sunat şi mi-a spus că postul e al meu", îşi aminteşte braşoveanca. De-abia atunci a început greul pentru Andreea.

A trebuit să îmi iau permisul de conducere pentru că mi se încredinţase o dubiţă cu care transportam vinurile. Apoi, a fost nevoie să îmi caut clienţi şi mi-a luat un an să-mi formez o clientelă. Munceam câte 12 ore pe zi şi trebuia să îmi văd şi de şcoală, dar m-am descurcat", povesteşte tânăra Andreea. În 2008, producătorul a decis să vândă afacerea cu vinuri. „Ajutată de familia mea, afacerea a intrat în patrimoniul nostru şi am dezvoltat-o", povesteşte tânăra.

„Am descoperit Internetul"

Din păcate, Andreea a fost nevoită să renunţe la afacerea cu vinuri fiindcă examenul de licenţă bătea la uşă. „Trebuia să mă pregătesc şi să-mi termin cu bine facultatea, pentru că îmi doream foarte mult să lucrez în domeniul juridic. După absolvire, mi s-a ivit ocazia să lucrez la un cabinet de proprietate intelectuală. Proaspăt ieşită de pe băncile şcolii, trecerea la un alt domeniu a fost dificilă, însă este tot un job de vânzări, dar cu încărcătură juridică", spune Andreea.

Chiar dacă la început a fost mai greu, lucrul cu mărcile înregistrate i-a adus şi multe avantaje. „Mi-am dezvoltat foarte mult cultură generală şi, cel mai important, am descoperit Internetul. Astfel, am ajuns la concluzia că omul momentului nu este cel deştept, ci acela care este informat", povesteşte braşoveanca. 

A aplicat pentru un curs MBA

Andreea s-a  înscris şi la un master în comunicare şi relaţii publice, care să o ajute în domeniul în care lucrează. Totodată, a aplicat şi pentru o bursă Master Business Administration (MBA), la noi în ţară. „MBA-ul este visul meu pentru că acumulez multe cunoştinţe despre administrarea afacerilor. Acesta mă va ajuta în visul meu de a-mi deschide o firmă. Totodată, nu voi renunţa nici la celălalt vis al meu, acela de a intra în Baroul de avocaţi. Anul acesta cred că îmi voi încerca norocul", mai spune Andreea.

Întrebări şi răspunsuri

Îţi pare rău că ai renunţat la afacerea cu vinuri?

Ea va fi întotdeauna în sufletul meu, fiindcă, la un moment dat, a fost viaţa mea. Însă mi-am dorit mai mult să îmi fac o carieră în domeniul juridic, fiindcă pentru asta m-am pregătit.

Câte cărţi de Drept ai deschis după terminarea şcolii?

În facultate înveţi mai mult noţiuni generale şi când m-am angajat la acest cabinet a trebuit să deschid destul de multe cărţi fiindcă ai o responsabilitate mare şi trebuie să-i oferi clientului cea mai bună soluţie.

Ce-i place:

„Îmi plac vinurile, iar vinul meu preferat este Crâmpoşie selecţionată prin Ştirbei. Îmi place foarte mult să călătoresc, să fiu în compania prietenilor, îmi place avansul pe care îl ia tehnologia şi iubesc Internetul", spune Andreea.

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac prietenii care beau vinuri de proastă calitate, nu-mi plac filmele horror, urăsc singurătatea şi nu-mi plac oamenii care vor să pară altceva decât ceea ce sunt. De aceea îmi doresc să nu uit de unde am plecat", mai spune tânăra.

Profil

Născută. 23 ianuarie 1986

Studii. Facultatea de Drept şi Sociologie Universitatea Transilvania Braşov

Familie.Părinţi, un frate

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite