Andra Seceleanu oglindeşte viaţa în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra braşoveancă este pasionată de arta fotografică, fapt pentru care surprinde în imagini „tot ce mişcă". Luna aceasta a ajuns la performanţa de a-şi vernisa prima expoziţie personală de fotografie.

Pentru că ştie că o imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte, Andra nu „iartă" nimic. Peisaje sau portrete, toate acestea sunt redate neobosit de tânără.

Andra şi-a dezvoltat pasiunea pentru arta fotografică din anul I de facultate. Când a luat contact cu lumea fascinantă a jurnalismului şi-a deschis orizontul spre partea vizuală. Primele fotografii le-a făcut cu ajutorul unui aparat împrumutat.

Dorinţa de a putea fotografia „tot ce mişcă" a determinat-o pe tânăra artistă vizuală să facă economii pentru a-şi cumpăra un aparat de fotografiat semiprofesionist. „Întotdeauna port aparatul foto cu mine, tocmai pentru a putea surprinde şi cele mai neaşteptate mişcări. Mereu există ceva de fotografiat", a declarat Andra Seceleanu.

Prima expoziţie de fotografie

Fotografiile Andrei au început să fie apreciate încă din luna octombrie a anului trecut, când a câştigat locul I la un concurs de fotografie organizat de Forumul German din Braşov. Acum, Andra se poate lăuda şi cu prima expoziţie personală de fotografie, pe care o puteţi vizita la Galeria KronArt.  

Lucrările ei cuprind atât peisaje din Braşov, Cluj-Napoca, Botoşani sau Iaşi, cât şi portrete. „La început, fotografiam mai mult natura, în special mă fascinau norii de pe cer, iar acum ador portretele. Am o mulţumire imensă atunci când observ că am surprind chipuri expresive", mărturiseşte tânăra. Pentru Andra, cele mai expresive şi frumoase fotografii sunt cele color, deoarece „culoarea exprimă viaţă".

Vrea să lucreze pentru National Geografic

Visul braşovencei este acela de a lucra pentru National Geografic. „Atunci când călătoresc sunt liniştită, am inspiraţie şi timp să observ totul. Îmi doresc să ajung în cele mai necunoscute şi îndepărtate locuri. Îmi doresc să ajung să discut cu oameni din diferite triburi, să îi fotografiez în diferite impostaze. Sunt fascinată de indienii americani, îmi place muzica lor, tradiţia, şi mereu mă documentez despre ei. Am impresia că am o legătură pe undeva cu ei...", spune proaspăta jurnalistă.

În opinia Andrei, un fotograf  bun trebuie sa fie agitat, să observe mereu ceea ce este în jur. Pentru ea, aparatura nu contează prea mult, ci capacitatea fotografului de a descurca cu ce are. În plus, ea nu crede că în acest domeniu este nevoie neaparat de talent, pentru că numai aceia care sunt fascinaţi de fotografie pot reuşi să facă fotografii bune şi fără aparate performante.

Întrebări şi răspunsuri

Câte fotografii ai realizat în toţi aceşti ani?

Până acum am făcut mii de fotografii, de la imagini statice, la cele în mişcare. Toate fotografiile le-am stocat pe CD-uri şi DVD-uri, iar cele mai recente le păstrez în calculator.  

Acum că ai terminat facultatea de jurnalism, pe ce post ţi-ar plăcea să lucrezi?

Cel mai mult mi-ar plăcea să mă ocup de montajele video-audio, deoarece sunt atrasă de partea tehnică. Oricum, în mintea mea rămâne ideea de bază, fotojurnalismul. 

Ce-i place

„Îmi plac toate animalele, de la păianjeni şi şerpi până la pisici sau câini. Îmi place să mănânc cât mai mult şi variat, să analizez filmele pentru a observa greşelile, să ascult muzică rock şi muzică country", a spus pasionata de fotografie. 

Ce nu-i place

„Nu-mi place să stau. Urăsc să fiu plictisită. Am multă imaginaţie şi asta nu prea mă lasă sa stau degeaba. Urăsc oamenii care nu accepta idei noi", este de părere Andra.

PROFIL

NĂSCUTĂ. 14 februarie 1988, Braşov.

STUDII. Facultatea de jurnalism, Cluj-Napoca.

FAMILIE. Părinţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite