Anamaria Nicoară şi-a dedicat viaţa muzicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plănuieşte să plece, în toamnă, într-un turneu naţional în care se va acompania singură la pian şi va avea suport electronic.

Talentul tinerei braşovence a fost evident încă din primii ani de viaţă. Anamaria era în primele clase de gimnaziu când a reuşit să reproducă la pianul familiei, de una singură, coloana sonoră din filmul italian „Caracatiţa". A fost primul ei succes personal şi a ştiut că vrea să continue pe această cale. „Eram în clasa a VI-a şi am insistat pe lângă ai mei să mă dea la cursuri de specialitate. Am început să iau lecţii particulare cu profesorul Ion Crivean, la care am fost până în clasa a XII-a. A fost o perioadă foarte frumoasă pentru mine", povesteşte Anamaria.

Primul videoclip, un pas important

În paralel, în clasa a IX-a, a început să meargă la cursuri de muzică uşoară, care se ţineau la Palatul Copiilor. A făcut parte din mai multe grupuri vocale, alături de care a câştigat concursuri naţionale, dar a a fost şi membră a formaţiei de fete a Palatului, alături de care cânta pop-rock. „Tot din timpul liceului am intrat şi în grupul vocal Melos, în care mai cânt şi astăzi şi alături de care am câştigat câteva premii internaţionale. În timpul facultăţii am fost şi la Şcoala Populară de Artă, de unde am fost cooptată într-o formaţie cu oameni mult mai experimentaţi decât mine şi alături de care am învăţat foarte mult", mai povesteşte tânăra.

  În anul 2004 şi-a întemeiat propria formaţie, dar la care a renunţat pentru că şi-a dat seama că membrii trupei nu îşi doreau aceleaşi lucruri. „De atunci cânt singură. Am început să şi compun şi să îmi croiesc încet, încet calea spre a deveni cantautor. Am până acum cinci melodii terminate, atât versuri cât şi instrumental. Muncesc acum să fac un album numai cu piese compuse de mine", mai adaugă braşoveanca.

image

După facultate s-a şi angajat la o firmă de organizare de evenimente. În urmă cu un an s-a hotărât însă că vrea să urmeze doar calea muzicii şi a renunţat la orice altă activitate care ar putea-o distrage de la asta. „Pentru că acum îmi dedic timpul muzicii, am înregistrat şi câteva progrese mari pentru mine. Am lansat, de exemplu, şi primul videoclip. Este făcut pentru melodia «Ceva ca rugăciune», cu versuri adapate după poezia cu acelaşi nume scrisă de Marin Sorescu. Melodia nu e foarte comercială pentru că nu am gândit-o să fie aşa, ci ca ceva important pentru mine. Nu mă regăsesc în prea multe piese comerciale şi nu îmi impun ce să fac. Fac ce îmi place, ce mă reprezintă, şi atât", se mândreşte cântăreaţa.

Anamaria spune că vrea să cânte din ce în ce mai des propriile-i melodii, pentru a deveni cunoscută prin ele.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?

Vreau să fac un master în cadrul Facultăţii de Compoziţie, muzică uşoară şi jazz, din Bucureşti. Mă pregătesc serios pentru asta. 

Unde a fost filmat videoclipul?

Am filmat în trei locuri. Acasă la mine, pe drumul Poienii şi la Băile Sîntimbru, locul în care am crescut şi de care sunt foarte ataşată sufleteşte. Am primit şi ajutorul formaţiei Hypnosis, care mi-a asigurat spectacolul de flăcări.

Unde mai cânţi acum?

Pe lângă celelalte proiecte, de trei ani cânt la un complex turistic din Bran. Am cântat sub numele de Annia, dar acum m-am hotărât să îmi folosesc propriul nume.

Ce-i place

„Îmi place să schiez şi să mă plimb cu motocicleta. Am o Yamaha Virago rosie. Voi pleca în curând şi în concediu, dar ca pasager la prietenul meu, într-o excursie de 6.000 de kilometri. Vrem să ajungem la Marea Baltică, pe coastă şi până în Lituania."

Ce nu-i place

„Nu-mi place munca de birou, să stau închisă undeva, să mă plictisesc. Trebuie să am activitate tot timpul, să am ceva de făcut sau de gândit. Nu îmi place nici când nu se spun lucrurilor pe nume şi nici sentimentul de frică. Nici să îl am şi nici să îl văd la alţii."

PROFIL

NĂSCUTĂ: 29 ianuarie 1984, Braşov

STUDII: Facultatea de Drept şi Sociologie

FAMILiE: necăsătorită

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite