Analize gratuite în Piaţa Unirii din Schei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, între orele 08.00 şi 12.00, Crucea Roşie, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, va amplasa un cort în Piaţa Unirii unde braşovenii îşi pot face mai multe analize gratuite.

Voluntarii le vor măsura celor interesaţi tensiunea arterială, greutatea, glicemia, colesterolul şi trigliceridele. Eveninentul de mâine face parte din campania numită „Greutate normală, tensiune arterială normală".

Pentru o evaluare corectă a valorilor biologice, este recomandabil ca cei care vor să-şi testeze starea de sănătate să nu mănânce nimic înainte efectuarea analizelor.

Tesiunea arterială mare, colesterolul crescut şi obezitatea sunt principalele cauze de mortalitate la românii de peste 40 de ani. Ţara noastră este pe locul II în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea în urma bolilor cardiovasculare.

Tot luni, în piaţa din Prund vor fi distribuite şi materiale informative din care braşovenii pot afla ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă şi cât de importante sunt exerciţiile fizice.

O jumătate de oră de mişcare pe zi, mesele regulate şi sărace în grăsimi pot reduce cu până la 40% riscul de hipertensiune arterială şi infarct miocardic.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite