Ana-Maria Oana promovează curentul muzical rockabilly

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rockabilly este unul dintre primele stiluri de muzica rock'n'roll şi, prin evenimentele sale, Ana vrea ca braşovenii să îndrăgească muzica şi moda anilor '50.

Rockabilly este un curent muzical mai puţin cunoscut la noi în ţară, dar Ana s-a îndrăgostit nebuneşte de el. „În 2006, am văzut pe un post de televiziune o reprezentanţie live a lui Elvis Presley, în Las Vegas. Atunci am simţit pentru prima dată rock'n'roll-ul şi am vrut să aflu mai multe despre el. Am început să studiez şi aşa am ajuns la rockabilly, un curent despre care nimeni în jurul meu nu auzise nimic de el. Ei bine, acesta este unul dintre primele stiluri de muzica rock'n'roll, ce a apărut la începutul anilor 1950 în Statele Unite, ca o combinaţie între muzica cântată de negri şi muzica country, respectiv stilul blues şi ritmul country", spune Ana.

Vrea să reînvine moda anilor '50

Pentru că a vrut să împărtăşească şi altora acest stil muzical, tânăra a cumpărat un site, www.rockabilly.ro. „E un site de informare, în care cititorii pot afla mai multe despre această cultură, începând de la muzică până la vestimentaţie sau accesorii. Tot aici promovez şi evenimentele pe care le organizez în Braşov, unde se ascultă rockabilly. La fiecare eveniment încerc să aduc alt invitat care să cânte, organizez tot felul de concursuri cu premii şi vreau ca lumea să înţeleagă această muzică ", spune Ana.

Din pasiune pentru rockabilly, tânăra a ajuns chiar să creeze şi haine după moda anilor '50. „Am scos o linie de tricouri şi accesorii şi acum lucrez la nişte bluziţe şi fustiţe. Am noroc cu o croitoreasă foarte bună, cu care mă completez foarte bine. Din păcate, nu-mi permit să deschid un magazin, fiindcă sunt convinsă că aş da faliment", mai spune Ana.

De un an, de când organizează evenimente, braşoveanca a fost tentată de multe ori să renunţe la această pasiune pentru că mulţi oameni habar nu au ce înseamnă rockabilly.

După fiecare eveniment îmi spun că renunţ, dar după două săptămâni mă apucă iar entuziasmul. Mă regăsesc foarte mult în cultura rockabilly şi mi-ar plăcea să merg la astfel de petreceri în străinătate, unde acest curent este altfel privit. Când organizez eu aceste evenimente, nu mă pot bucura de ele, fiindcă mă gândesc mereu că trebuie să iasă totul bine şi asta îmi ocupă tot timpul. Sunt totuşi bucuroasă că, prin ceea ce fac, am reuşit să captez nu numai atenţia prietenilor, dar şi a celor care nu au mai fost niciodată la o petrecere rockabilly", mai spune braşoveanca.

Întrebări şi răspunsuri:

ll Care este meseria ta de bază?

Sunt economist, dar nu m-a pasionat acest domeniu, aşa că lucrez ca web designer la o firmă. Partea de design m-a ajutat foarte mult în ceea ce fac, mai ales în domeniul vestimentar.

ll De ce crezi că rock'n'roll nu este atât de apreciat la noi?

Fiindcă este o muzică veselă, iar românii au nevoie de o muzică prin care ei să îşi poată elibera frustrările.

ll Care sunt cei mai importanţi reprezentanţi ai rockabilly?

Cei mai cunoscuţi sunt Elvis Presley, Johnny Cash sau Jerry L. Lewis.

Ce-i place:

„Îmi place să organizez evenimente, să mă ocup de cultura rockabilly, să ascult muzică, să mă uit la filme şi să desenez. Eu tot ceea ce fac, fac din pasiune şi nu pentru bani", spune Ana.

Ce nu-i place:

 „Nu-mi place că, în România, sunt prea mulţi critici, dar mă străduiesc să îi înţeleg şi pe ei. Totodată, nu-mi place cât de încet evoluează nivelul cultural al românilor", a mai spus braşoveanca.

Profil:

Născută. 17 ianuarie 1980, Braşov.

Studii. Academia de Ştiinţe Economice, Universitatea Transilvania Braşov.

Familie. Căsătorită.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite