Braşov: An plin de expoziţii, spectacole şi târguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deschiderea oficială a seriei de evenimente este programată pe 11 martie. Muzeul de etnografie găzduieşte, în martie, expoziţia „Scheieni şi albumul lor de familie". Luna aprilie va aduce mai multe concerte.

Consiliul Local Braşov a aprobat calendarul evenimentelor ce se vor desfăşura în cursul acestui an sub egida „Braşov - 775 de ani".

Oraşul de la poalele Tâmpei sărbătoreşte, în 2010, 775 de ani de la prima sa atestare documentară, menţionată în anul 1235, sub denumirea latină Corona, în Catalogul Ninivensis.

Pentru realizarea programului manifestărilor prilejuite de această aniversare inedită, municipalitatea a implicat instituţiile de cultură, respectiv Opera Braşov, Teatrul „Sică Alexandrescu", Filarmonica Braşov, care vor pregăti concerte speciale şi piese de teatru. De asemenea, muzeele şi câteva dintre şcolile din subordinea Inspectoratul Şcolar Judeţean vor desfăşura acţiuni care vor pune în valoare patrimoniul istoric şi cultural al Braşovului.

Deschiderea oficială a seriei de evenimente este programată pe 11 martie, atunci când la Braşov se desfăşoară Târgul Internaţional de Carte şi Muzică. Muzeul de etnografie găzduieşte, pe tot parcursul lunii martie, expoziţia „Scheieni şi albumul lor de familie". De asemenea, tot luna viitoare se vor mai desfăşura mai multe vernisaje şi un curs de încondeiere a ouălor de Paşti.

Luna aprilie va aduce mai multe concerte, expoziţii de grafică şi icoane, precum şi Raliul Braşovului. În luna mai se vor desfăşura Ziua meşteşugurilor tradiţionale şi evenimentul intitulat „Braşov - capitala turistică europeană".

Luna iunie va fi perioada în care vor avea loc mai multe târguri şi expoziţii. Toamna va fi „rezervată" festivalurilor de film, teatru, de muzică, iar anul se va încheia cu evenimentul „Braşov - oraş de poveste".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite