BRAŞOV: Amenzi mai mari pentru şoferii indisciplinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul Nou le-a adus conducătorilor auto un „cadou" mai puţin obişnuit: un punct de amendă majorat cu 12%. Amenzile de circulaţie pornesc de la 67 de lei şi pot ajunge la 6.700 de lei, pentru persoanele juridice.

Şoferii care nu respecta Codul Rutier vor trebui să scoată bani mai mulţi din buzunar, anul acesta. Valoarea punctului de amendă a crescut cu aproape 12%, de la 60 la 67 de lei.

Şoferii vor fi taxaţi aspru pentru nepurtarea centurii de siguranţa la volan sau folosirea telefonului mobil, cu amenzi cuprinse între 134 şi 201 lei.

Pentru depăşirea vitezei maxime admise cu 30 kilometri/oră sau pentru oprirea pe banda de urgenţă a autostrăzilor, fără motiv, şoferii vor fi amendaţi cu sume între 268 şi 335 de lei.

Cele mai usturătoare amenzi le vor achita şoferii care înjură în trafic, cei care transportă copii sub 12 ani pe locurile din faţă, blochează intersecţiile sau depăşesc cu 50 de kilometri/oră viteza maximă admisă. Sancţiunile sunt cuprinse între 603 şi 1.340 de lei.

Amenzi importante vor primi şi cei care nu opresc la semnul „STOP", cât şi cei care depăşesc cu 40 kilometri/oră viteza maximă admisă: între 402 şi 536 de lei. Şoferii care acumulează 15 puncte de penalizare rămân fără carnet.

Doru Horvat, taximetrist

image

„Este în joc capul meu dacă nu respect regulile. Îi va mai potoli pe nepoţii lui Senna“.

Cătălin Leonard, agent vânzări

image

 „De obicei respect regulile de circulaţie. Dar oricând se poate întâmpla şi e urât“.

Cătălina Horga, economist 

image

„Majorarea nu mă va afecta. Circul regulamentar şi nu am luat niciodată amendă“.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite