Braşov: Alexandru Tomescu şi Horia Mihail nu au fost lăsaţi să ţină conferinţă de presă şi repetiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail, care au concertat, luni seară, la Cercul Militar din Braşov, în cadrul Turneului Naţional Stradivarius 2010, au fost daţi afară din instituţie înainte de a susţine conferinţa de presă şi repetiţiile de dinainte de concert.

Cei doi muzicieni intenţionau să organizeze o conferinţă de presă, luni, la ora 16.00, iar apoi să înceapă repetiţiile. În timpul întâlnirii cu presa, portarul Cercului Militar din Braşov a venit însă şi le-a cerut tuturor celor prezenţi să părăsească clădirea pe motiv că "domnul comandant nu a fost informat" despre acest lucru.

"Domnul comandant al Cercului Militar nu a fost informat cu privire la prezenţa dumneavoastră aici, astfel că vă rugăm să reveniţi la ora 19.00, ora concertului. Sala este închiriată doar pentru concert", le-a spus portarul muzicienilor, care au fost nevoiţi să se conformeze.

Dănuţ Manea, directorul artistic al Filarmonicii Braşov, instituţia care a închiriat sala de concert de la Cercul Militar, a spus că a închiriat sala pentru toată ziua, nu doar pentru concert, precizând, însă, că a omis să spună că va fi organizată şi o conferinţă de presă. Acesta a adăugat că portarul a înţeles greşit, întrucât i-a dat afară şi pe artişti, nu doar pe jurnalişti.

"Noi am trimis o notă conducerii Cercului Militar în care specificam că închiriem sala pentru toată ziua. Comandatul unităţii militare ne-a reproşat nouă că nu am anunţat şi desfăşurarea conferinţei de presă şi că portarul a înţeles greşit şi că trebuia să-i lase pe cei doi solişti în sală să repete", a spus Manea.

Cei doi artişti au declarat presei că îşi vor imagina acustica sălii, la o cafenea, şi că, în prima parte a concertului, probabil vor concerta în haine de stradă, şi nu în cele de gală.

"Aşa ceva nu am mai păţit nicăieri. Aveam nevoie să vedem cum sună pianul la care nu am mai cântat din luna decembrie, să testăm acustica sălii şi să ne încălzim înainte de concert, dar vom face toate astea mental, undeva, la o cafenea", a declarat pianistul Horia Mihail, citat de Mediafax.

Prin acest turneu, ajuns la cea de-a treia ediţie, violonistul Alexandru Tomescu, care cântă pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, şi pianistul Horia Mihail doresc să dea posibilitatea fiecărui român să asculte, măcar o dată, sunetul viorii câştigate prin concurs de Tomescu în 2007.

Cei doi muzicieni vor susţine recitaluri în săli de concert din Bacău, Oneşti, Braşov, Sibiu, Baia Mare, Bistriţa, Timişoara, Piteşti, Constanţa şi la Sala Radio din Bucureşti, în periaoda 4 - 25 mai.

Ca şi la ediţiile precedente, Turneul Naţional Stradivarius 2010, organizat de Asociaţia Accendo în parteneriat cu Radio România, este asociat unei campanii sociale, în acest an fiind vorba despre strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor peste 30.000 de copii hipoacuzici din România.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite