Alexandru Blănaru, tânără speranţă a artei Ju Jitsu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi doreşte să cucerească tot aurul în materie de Ju Jitsu şi mai ales se visează campion mondial. Areuşit să obţină deja câteva medalii, care l-au ambiţionat.

Practică Ju Jitsu de doar un an jumătate, la clubul Kokoro Braşov şi a reuşit deja să vadă o parte din ţară cu ajutorul competiţiilor. „Prima dată când am mers la club m-am gândit că merită să fac ceva pentru mine. Mi se părea interesant. După un timp am descoperit competiţiile şi a început să-mi placă şi mai mult", îşi începe povestea Alexandru.

Ceea ce îl fascinează cel mai mult pe Alexandru la arta Ju Jitsu este că îl echilibrează, dar îl şi ajută să se apere. „Când eram mai mic şi mă uitam la filmele cu arte marţiale vedeam foarte multă violenţă. De când practic acest sport mi-am dat seama că artele marţiale nu sunt violente deloc. Sunt doar un mod de apărare şi mai ales un stil de viaţă", crede micul sportiv.

A cucerit câteva medalii

De când practică arte marţiale, Alexandru îşi împarte timpul cu mult mai multă seriozitate şi face tot posibilul să nu lipsească de la nicio întâlnire cu senseiul său. Deocamdată deţine centura albă cu trei trese, dar se pregăteşte intens pentru obţinerea celei verzi.

Am obţinut două medalii de argint şi două de bronz la concursurile la care am participat până acum. Îmi doresc foarte mult să obţin performanţe mai mari şi chiar să ajung campion mondial", spune, încrezător Alexandru.

Micul Karateka a participat şi la Campionatul Naţional de Ju Jitsu, unde a întâlnit adversari din toată ţara. Chiar dacă a fost la un pas de podium, obţinând locul IV, Alexandru nu a fost descurajat.

Cred că acest sport mă ajută foarte mult în viaţă, mai mult decât oricare altul. Aş fi putut să mă duc la fotbal, dar acolo nu îmi place pentru că sunt prea multe certuri. La Ju Jitsu îmi place că faci totul pe cont propriu şi că în acelaşi timp există şi un spirit de echipă", spune karateka.

Învaţă să se apere

Alexandru se bucură cel mai mult că învaţă cum să se apere. Băieţelul crede că cel mai important lucru este că merge la competiţii, dar şi că Ju Jitsu îl ajută şi în viaţa de zi cu zi. „Am învăţat şi tehnici de apărare pe stradă cum ar fi atacurile din spate, din faţă, strângerile de mână. Cred că îmi vor fi de folos şi dacă mă voi hotărî să fac altceva în viaţă", spune Alexandru.

Chiar dacă programul său este foarte strict şi încărcat, băiatul îşi găseşte timp să aibă grijă de frăţiorul lui de doar un an, Eduard. „Îmi place să-l scot la plimbare şi mai ales o ajut pe mama. Încă nu mă pot juca cu el, dar îmi place că e curios", a încheiat Alexandru.

Întrebări şi răspunsuri

Te-ai accidentat vreodată?

Mi s-a întâmplat să mă accidentez la concursul de la Bucureşti. A fost groaznic, am avut clavicula fisurată şi nu am mai putut merge la antrenamente o perioadă. Dar m-am refăcut repede. A fost şi asta o experienţă.

Cum se îmbină sportul cu şcoala?

 Profesorii mă înţeleg. A fost o vreme când antrenamentul era în acelaşi timp cu ora de limba română şi tot timpul mă învoia doamna profesoară. De fapt, jumătate din clasa mea este formată din sportivi şi atunci toţi profesorii ne înţeleg.

Ce-i place?

„Îmi place să-mi petrec timpul liber la calculator, chiar dacă există şi unele dezavantaje, pentru că ştiu că e o pierdere de timp. De cele mai multe ori folosesc internetul care mă ajută la şcoală. Îmi place să ascult muzică şi să mă joc".

Ce nu-i place?

„Nu-mi place deloc când unii colegi râd de cei care sunt ascultaţi sau întrebaţi ceva. Mi s-a întâmplat şi mie şi nu m-am simţit deloc bine. Nu cred că este un comportament corect, mai ales că mai mult te blochează şi nu mai poţi gândi".

Profil

Născut. 12 septembrie 1998, Braşov

Studii. Şcoala Generală nr. 11, Braşov

Familie. părinţi, un frate

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite