Alex Grădinaru riscă să rămână paralizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Grădinaru a fost dus de pe teren direct la spital. Foto: www.prosport.ro
Alex Grădinaru a fost dus de pe teren direct la spital. Foto: www.prosport.ro

Transferat în 2009 de la Metrorex Braşov, la CS Arad, rugbistul braşovean de 19 ani trece prin clipe groaznice. În timpul partidei de miercurea trecută, din Liga Naţională de rugby, dintre CS UAV Arad şi CSM Ştiinţa Baia Mare, Alex Grădinaru a suferit un accident groaznic.

Un rugbist de la Baia Mare s-a prăbuşit peste sportivul braşovean, care a suferit o deplasare la trei vertebre de la coloană. Sportivul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean de la Timişoara. A fost consultat şi supus unei intervenţii chirugicale ce a durat mai bine de şase ore.

La ieşirea din sala de operaţie, medicii au dat un diagnostic înfiorător: jucătorul va rămâne paralizat de la brâu în jos şi îşi va putea mişca doar parţial mâinile. Preşedintele clubului arădean a anunţat că rugbistul va urma un tratament cu celule stem, în China, iar costurile vor fi suportate de echipă.

Descoperit la nouă ani

Părinţii lui Alex au plecat de la Braşov, spre Timişoara, chiar în ziua accidentului suferit de băiatul lor. După tragicul eveniment, una dintre cele mai afectate persoane era antrenorul care l-a descoperit pe sportiv, Vasile Soporan.

Alex a participat la o selecţie la vârsta de nouă ani şi am observat că deţine reale calităţi pentru acest sport. Era bine făcut şi destul de talentat. Am lucrat cu el zece ani, până a plecat la Metrorex şi pot spune că era un copil foarte talentat. Un lucru îmbucurător este că Alex putea respira fără aparate imediat după operaţie şi mă rog pentru sănătatea lui", a declarat Vasile Soporan. 

Acuze dure la adresa medicilor

Vasile Soporan consideră că sportivul nu a primit îngrijirile medicale adecvate imediat după incident. „Probabil Alex nu a fost bine încălzit, iar impactul cu adversarul a fost mult prea puternic. El nu avea probleme cu spatele şi era foarte rezistent. Era prea crud la doar 19 ca să fie introdus în meciurile din Liga Naţională", crede Vasile Soporan.

Primul antrenor al lui Alex crede că neglijenţa celor care au încercat să-i acorde primul ajutor a agravat situaţia. „Ei sunt principalii vinovaţi de starea în care a ajuns Alex. În astfel de cazuri, în primă instanţă, sportivul este imobilizat total, pentru a nu suferi o fisură de coloană vertebrală. Însă, aşa-zişii specialişti care au intervenit imediat după incident au agravat situaţia. Au tras de Alex ca nişte animale, în toate direcţiile şi i-au făcut foarte mult rău", a completat Vasile Soporan. 

George Baltă  a supravieţuit

Cazul lui Alex Grădinaru nu este unic în rugbiul românesc. În 2006, bucureşteanul George Baltă a suferit un accident asemănător, în urma căruia a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile. În prezent, George este student la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite