Braşov: Ajutor financiar pentru tinerii întreprinzători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul român accordă maximum 10.000 de euro cofinaţare pentru orice SRL înfiinţat de un tânăr intreprinzător care solicită ajutor.

Tot ce trebuie să facă un tânăr este să aibă un plan de afaceri şi să se înscrie în Programul naţional pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor. Statul pune la bătaie, în acest an, 21 de milioane de lei.

Pentru Braşov vor fi alocaţi bani pentru cel puţin 1.000 de proiecte, iar cei interesaţi pot primi consultanţă fie de Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţii, fie de la Camera de Comerţ şi Industrie - Centrul de Consultanţă. Deja am primit foarte multe solicitări în acest sens şi aşteaptăm cât mai mulţi tineri", a spus Szekely Attila, consultant CCI Braşov.

Pentru a se înscrie în program tinerii trebuie să aibă maxim 35 de ani şi să nu fi fost administratori, asociaţi sau acţionari la vreo altă firmă. Dacă îndeplinesc aceste condiţii pot să-şi depune actele la Registru Comerţului pentru crearea unei societăţi cu răspundere limitată (SRL) şi să se gândească la recrutarea a minimum doi angajaţi.

Următorul pas este înscrierea online pentru obţinerea finanţării. Înregistrarea planului de afaceri se va face pe adresa  http://programenationale2011.aippimm.ro începând cu data de 22 februarie.

Faciţităţi multiple

Tinerii intreprinzători vor fi scutiţi de plata contribuţiilor sociale pentru cel mult patru salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată. La înfiinţarea SRL-ului vor fi scutiţi de taxele de la Registrul Comerţului. Banii primiţi de la stat vor putea fi utilizaţi la achiziţia de teren pentru noul SRL, echipamente, utilaje, mijloace de transport, materii prime, dar şi la plata salariilor angajaţilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite